-
Karar ve Savcı
Merhabalar.
05.12.2009 tarihinde birine satış yaptım. Karşılığında senet alındı. Ancak senedi ödemeyip, alınan ürünleri bir başkasına borç karşılığı verdiğini öğrendim. Senedi ödemeyince hukuki işleme başlandı. Avukatım tarafından ihbarname gönderildi. Kişi ihbarnameyi alınca hemen buunduğu adresten taşınıp gitmiş. Bizde dolandırıcılık suçundan dava açtık. 28.03.2011 tarihinde ise Cumhuriyet Savcılığından "bu kamu hukuku değildir, ortada dolandıcılık yok ve kovuşturmaya gerek yoktur" diye yazı geldi.
Doğal olarak dondum kaldım. Çünkü elimde senet var, fatura var, son ödeme tarihleri var, hatta araştırma yapıldğında elektrik, su, telefon, adsl, doğal gaz, GSM opertörlerin tamamının kişi hakkında icra takip dosyalarıda mevcut.
Hemen itiraz ettik. Ancak kişi halen kayıp ve kişinin üzerinde herhangi bir şeyi kayıt etmedinden doğal olarak durumu yok da denilmiş. Biz sadece senet karşılığı olan 4500 TL yi istiyoruz. Yani kişini üzerinde ev, arsa, araba yok ise icra kanalıyla hre türlü tahsilat yapılır. Eğer tahsilat yapılmıyor ise ceza verilir.
Elimizde her türlü delil olmasına rağmen savcının böyle bir karar vermesi çok üzücü bir durum. Resmen kağıtta bile bile sen ürün satmışın, o zaman çek ceremesini der gibi.
Şimdi ise aklım çok karışık. İtiraz ettik. Ancak Savcı hakkında da şikayette bulunmak istiyorum. Gerekirse konuyu Avrupa mahkemelerine kadar taşıyacağım.
Konu hakkında fikirlerinizi bekiyorum.
Saygılarımla
-
Cevap: Karar ve Savcı
Düzen suçlunun borçlunun düzeni, kuralı koyanlar en az zararla kurtulsunlar diye her tür tedbiri almış. Alacaklı ve mağdura
bu düzende koruma yoktur. Bir iş yaparken kanuna devlete güvenerek yapmayacaksın aklınla hareket edeceksin gerisini de malesef Allaha havale edeceksin. Adam üç çocuğu tecavüz edip öldürdü attı arabasına götürdü gömdü. Bir buçuk yıl sonra yakalandı çelik yelek giydirildi, tek kişilik hücreye kondu hayat boyu milletin cebinden iaşesi sağlanacak barınacak.
Hırsızlık, dolandırıcılık, gasp, fahişelik hayat boyu idame edilecek bir meslek haline geldi.
Mağdurun sesini Allahtan başka işiten yok. Şimdilik...
Yapacağınız hiç bir işlemden netice alamazsınız boşa yorulur daha fazla masrafa girersiniz.
-
Cevap: Karar ve Savcı
Engin bey,
Cevabınız için teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla hukuk bitmiş. Haberlerden takip ediyoruz, suçlu her zaman korunuyor. Peki biz ne yapalım. Çalışıyoruz, vergi ödüyoruz, askerlik yapıp kanımızı canımızı hiçe sayıyoruz, ama en ufak bir durumda "sus" deniliyor. Yani biz demi suçlu olalım. Az önce arkadaşımla konuştum, arabasından aküyü polis çalışıyor. Hemde resmi elbise. Arkadaşım ayıplıyor, şikayet ederim diyor. Polisin verdiği cevap, "abi senin şirketin var, paran vardır, yenisini al" oluyor.
Biz kime güvenelim ?
Saygılarımla.