Boşanma davası nasıl kesinleşiyor?
2011 şubat 16 sında görülen davamız karara bağlandı ,28 şubat tarihindede tebliğinin eşimle birlikte kalemden aldık oradan bize 15 günlük temyiz süresini bekleyin ,15 gün içinde temyize gitmezseniz 1 ay sonra nufus idaresine gidip kimliklerinizi kimliklerinizi değiştirebilirsiniz artık burada bir işiniz kalmadı buraya gelmenize gerek yok dediler,28 mart günü tekrar mahkeme kalemini aradıkkiher hangi bir sorun varmı diye aldığımız cevap şu oldu karar geldi eşinizle birlikte buraya gelip boşanma şerhini almanız gerekiyor gibi bir şeyler dediler şu anda tam hatırlamıyorum işsiz olduğum için bu işleri takip etsin diye avukatta tutamadım bende hiç anlamam,merak ettiğim bu işin gerçek prosüdürü nedir mahkeme kalemi neden farklı şeyler söylüyor,benim şimdi ne yapmam gerekir,eğer gerçekten eşimle adliyeye gitmem gerekiyorsa bu çok zor gelmiyor,nasıl bir yol izlemem gerekiyor,şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Cevap: Boşanma davası nasıl kesinleşiyor?
Mahkemeye gidip kesinleşme şerhli bir karar sureti almanız gerekiyor. Harçsız ve masrafsızdır.
Cevap ve ilginize teşekkür ederim,bu sureti almam için karşı tarafında olması gerekiyormu ben gidip tek başıma alabilirmiyim?
Bu arada karşı tarafın avukatıyla görüştüm senin adliyeye gitmene gerek yok biz karara şerh işleteceğiz mahkeme kalemi posta yoluyla nüfus idaresine gönderecek sizde kimlikleri değiştireceksiniz dediler şimdi çelişkide kaldım mahkeme kalemi daha önce bize burada işiniz bitti nüfustan kimliklerinizi değiştireceksiniz ,sonrada kararın suretini almanız gerekiyor demeleri,karşı tarafın ise sizin gelmenize gerek yok biz halledeceğiz demesine şaşırdım kaldım,benim mutlaka adliyeye gidip mahkeme kaleminden karar suretini almam gerekiyormu ben bu karar suretini almazsam nüfus idaresine mahkeme göndermezmi,eğer bizzat adliyeden alınması gerekiyorsa ben tek başıma gidip mahkeme kaleminden kararı alıp sonrada nüfusa gidemezmiyim,aslında gerek yoksa adliyeye hiç gitmek istemiyorum insanları davranışları küçümseyici vatandaş umurlarında bile değil,çok hepinizden çok özür dilerim ama işsizliğin yanında birde bu farklı farklı işlerin çıkması ve işlemlerimi tamamlayamam piskolojimi iyice bozdu 17 sene 70 kişilik persenoeli idare eden ben artık iki kelimeyi bir araya getirip konuşamaz hale geldim,yardımcı olan olmayan herkese sonsuz teşekkür ederim hakkını helal edin.
tek başınıza alabilirsiniz.
kesinleşme serhli kararı almış olmanız gerekmez,ilgili mahkemece nüfus müdürlüğünü karar gönderilir,bu şekilde gidip nüfus müdürlüğünden kimliğinizle ilgili işlemi yapabilirsiniz