-
Giris actirmak
Benim yeni insaa edilmis ve iskani cikmis olan bir dükkanin ayni cepheden 2 giris bulunmakta.
Bu girislerin ikiside dükkanin icine gitmekte. Simdi benim yapmak istedigim ise bu girisin bitanesi dükkana ve bir tanesi iptal edilip bodruma yönlendirmek istiyorum.
Bu durum ortak kullanim alanina girer ve benim herhangi bir plan proje tadilati ve malik sahiplerinin iznine baglimiyim?
Simdiden cevabiniz icin tesekkür ederim.
Saygilarla
Hayirli günler
-
Cevap: Giris actirmak
bizim binamızda da girişin birisi binaya açılıyordu ama belediye böyle bir şeyin olamayacağını direkt olarak bodruma açılmasını istedi. Dükkan sahini dükkanın içinden yeri kazarak aşağı indi.
Ortak kullanım alanına girdiği için büyük ihtimalle izin almak zorundasınız. Zira herkesib hakkı bulunduğu yere kapı açtıracak bunun içinde tadilat projesi lazım.
Ama yine de bunu işin tam ehli birine sormak lazım.
-
Cevap: Giris actirmak
Ilce ve büyükşehir belediyelerle telefonda görüştüm. Bana bu durumun büyük bir ihtimal ile mümkün olmiyacağını belirti arkadaşlar.
Tadilat projesi bile olmaz dediler.
Ama kesin bir sey söylemek ancak başvurunuzdan sonra olur dendi.
Şimdi durumu belki ben anlatamadım birkez daha deneyim:
Binanın ana girişi ile benim dükkanın hicbir alakası yok. Nedeni ise her iki girişler tam zıt tarafta.
Dükkan ve Bodrum tapusu benım adıma.
Arsasın tam köşesinde 2 tane merdiven bulunmakta. Bu merdivenin bi tanesi iptal olup alt kata inecek. Diğeri ise yine dükkana.
Bu durum bodrumu bağımsız bir bölüm mü yapıyor?