-
Tazminat davası
:(Merhabalar acil yardıma ihtiyacım var lütfen cevaplayın
Ben özel bi iş yerinde çalışırken iş verenimle aramda duygusal bir yakınlaşma oldu ama sadece duygusal birşeydi,bazı mesajlaşmalar ve telefon görüşmeleri de vardı.İş verenimin eşi şüphelenmiş ve telefon trafiğini çıkarttırmış sonra iş yerine gelip beni buldu ve hiç bişey sorup sorgulamadan darp etti yüzüm de morluklar ve gözümde şişme de vardı.Ertesi gün darp raporu aldım.Bu olaydan 2 hafta kadar sonra da ailemin isteği ile mahkeme açtık.Mahkemeyi kazandım.İkinci bir tazminat davası açtık (25.000 tl kadar) yine ailemin isteği ile şimdi bitmesine çok yakınlaştık ama iş verenim eğer mahkemeden vazgeçmezsem çıkıp herşeyi anlatacağını söyledi.Ben nişanlandım ailem ve nişanlım bu durumu biliyor,eğer öğrenirlerse hem ailemi hemde nişanlımı kaybederim.Sorum şudur; bu tarz bu durum da mahkeme de ki süreç nasıl işler? mahkeme mesaj içeriklerini ister ve alır mı?Yada nolur benim ne yapmam lazım? Nolur yardım edin şimdiden çok teşekkürler
-
Cevap: Tazminat davası
Lütfen sorularınızı tek başlık altında sorunuz ve o başlık altından takip ediniz..
2 nci davanızın konusu ve gerekçesini yazmamışsınız.
Tahminen haksız fiil nedeni ile açılmış bir dava olabilir diye düşünürüm. kişilik haklarınıza saldırı, iftira vs türü birşeymi..
Yinede ; Mahkeme mesaj içeriklerini istese bile GSM operatöründen gelmeyecektir. Ancak karşı taraf tazminat ödememek için sizinle bir yakınlaşmasının olduğunu ispat etmek isteyecek anlaşılan. Daha önceki darp davasına ait dosya, eşinin tanıklığı, işyerinde yaşananlar, telefon görüşme ve mesaj trafiği gibi unsurlar sizinle işvereniniz arasındaki yakınlaşmayı ortaya koyarsa durum değişir.
Dava konusunu bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Ancak her durumda yukarıda yazdığım durum gerçekleşecektir.
-
2.davanın konusu darp ve iftira olarak açıldı,maddi ve manevi tazminat olarak açıldı.Eşi hiç bişeye tanık olmadı ancak iş yerinde ki kamera görüntüleri alınabilir ama bunlar da bildiğim kadarıyla görüntü vermek yasakmış.Telefon görüşme ve mesaj trafiği ilk dava da görüldü hakim eşine sordu okudunuz mu mesaj fln diye hayır demişti yani görünen bişey yok.Eşi açısından sadece iddia ve iş yerinde bana çok yakın davranıyordu birebir asistanıydım belki iş yerindekiler tanıklık yapabilirler ama ispatlamak için birşey verebilirler mi yada ispat olarak mahkeme neyi kabul eder bilemiyorum.Bu süreç de dava da ne savunurlar ve mahkeme nasıl bir yörünge izler bunu çok merak ediyorum.?
-
Bu söylediklerime ek olarak haftaya davam var ve çok az zamanım kaldı nolur yardım edin nasıl bir yol izlemem lazım mahkeme neye karar verir neler ister delil olarak??benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
-
Dün iş verenim beni aradı bu davadan ya çekil yada ailene anlat herseyi diye,yoksa msj içeriklerini isterim ve elimden ne geliyosa yaparım ortaya çıkması için dedi ve sonrasında da eşim tazminat davası açar dedi.Böyle birşey yapabilir mi?Benim ne yapmam gerekiyor?Davadan çekileyim mi??Allah aşkına yardım edinnn Nolurrr