Noterden çekilen iş akdi fesih tarihi öne alınabilir mi?
iyi günler
özel okulda çalışmaktayım 14 mart tarihinde 15nisandan itibaren istifa ettiğimi belirten istifamı yolladım. üniversiteye geçmek için geçiş işlemlerimi bekliyordum ancak süre düşündüğümüzden daha erken tamamlanacak gibi görünüyor. bana nisan başında atama tebligatı geleceğinin söylediler. bu tebligatı aldıktan sonra ne kadar süre içinde işe başlamam gerekiyor, 15 gün gibi bir süre hakkımın olduğu söyleniyor ama net bir bilgim yok. eğer bu 15 günlük süre yok ise benim istifa tarihimi noterden öne çekme şansım var mı?
Cevap: noterden çekilen iş akdi fesih tarihi öne alınabilir mi?
Eğer memur olarak atanmışsanız ve atandığınız kurum ikamet ettiğiniz ildeyse atanmanızla ilgili tebligatı aldıktan sonraki gün ancak ikamet ettiğiniz ilden başka bir ile atanmışsanız tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde göreve başlamanız gerekmektedir. Ayrıca noterden gönderdiğiniz eski tarihli istifanızı yine noter vasıtasıyla iptal ederek yeni tarihli bir istifa dilekçesi gönderiniz.
Çok teşekkür ederim Sayın Çobanoğlu;
Akademik personel olarak (araştırma görevlisi) atandım. Devlet memuru oluyorum.Rektörlükten kararnamem bölüme bu hafta gelmiş sanıyorum önümüzdeki hafta içinde bana tebligat ederler. doğru anladıysam gidip aldıktan sonra notere gidip daha önce verdiğim dilekçeyi önce iptal edip sonra tekrar aynı dilekçeyi tarih değiştirip tekrar vereceğim.
Üniversite ikamet ettiğiniz ilde mi?
Notere gidip önce verdiğim şu tarih ve şu sayılı dilekçe geçersizdir diyerek aynı dilekçeyi tarih değiştirerek kurumunuza göndereceksiniz. Bunu noterdekiler bilirler zaten. Tebligatı almadan 1-2 gün önce yeni dilekçenizi gönderirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Hayırlı olsun.
Çok teşekkür ediyorum Önerdiğiniz süreci izleyeceğim.