Cevap: İstifa ve Geri Çekme...
İstifanızdan pişman olmuşsanız ve henüz işleme konulmamışsa, bir noter vasıtasıyla istifa dilekçenizin geçersiz olduğunu bildiren bir ihtarnameyi çalıştığınız kuruma gönderebilirsiniz.
Hızlı cevabınız için teşekkürler. Yazılı olarak istifamın kabulü ile ilgili bir bilgilendirme yapılmadı fakat firmanın bir eleman arama sitesinde benim yerime alınacak eleman için ilanı bulunuyor ve 1-2 kişinin görüşmeye geldiğini karşıdan gördüm.
Bu durumda yinede notere başvurabilir miyim?
Tekrar teşekkürler...
Henüz dilekçenizin işleme konmadığından eminseniz hemen notere müracaatta bulunun derim. İhtarname sonrasında dilekçeniz eski tarihle ve hile ile işleme konmasın diye dikkatli olmalısınız.
Cevaplarınız için teşekkürler. Fazla olacak ama son bir konu daha sormak istiyorum. Cevap versenizde, vermesenizde teşekkürler.
İstifa dilekçesinin işleme konması için bana bilgi verilmesi bir zorunluluk mudur? Yada bunun geçerli olması için ne gerekir. Bilgi vermek zorunlu değil ise zaten boşuna uğraşmama gerek kalmaz. İstifam şu ana kadar işleme konmuş da olabilir; noterden yazı gelince eski tarihli bir yazı düzenleyip uygun olmadığını da bildirebilirler.
Aslında şu an için üzüldüğüm nokta, 15 gün önce müdürümün şu ana kadarki yardımlarına karşılık olarak, iyiniyetle imzaladığım istifa dilekçesinin; benden hoşlanmayan fabrika müdürünün işini kolaylaştırmış olması. 4-5 senedir çalışmakta olan müdürü bile istifaya zorlayan bir zihniyete boyun eğmiş olmak.
Yoksa zaten yüz kızartıcı bir suç işlemediğim yada firmayı büyük bir zarara uğratmadığımdan firmanın para vermeden çıkarması gibi bir durum yoktu.
Son 20 gün içinde 3'ü eski 1'i yeni 4 beyaz yakalı, 10-15 kadar da mavi yakalı işten ayrıldı. Hepsi de istifa...
İhbar süresinin tamamlanmasına 25 gün kadarlık bir çalışma sürem kalmışken, bu olayın gerçekleşmesi; büyük firma olarak girdiğim, hergün tv'lerde reklamları çıkan yerin böyle küçük şeylerle uğraşması beni üzdü. Ama birazda inada bindi iş. Yapabileceğim bir şey kaldı ise 1 kuruşluk hakkımın bile firmanın kâr hanesine yazılmasını istemiyorum artık.
Herkese iyi günler, iyi hafta sonları...
Müdürünüze bir danışın istifa dilekçeniz ne olmuş acaba. Belki dilekçeniz müdürünüzdedir. Değilse noterden ihtarname gönderin. Buna rağmen işten çıkarılırsanız. Yargıda hakkınızı arayın derim.
Yanıtlarınız için teşekkürler. Sonuç alamasam da şansımı denemem daha iyi olacak sanırım. En azından sonradan pişmanlık duymam...
İyi akşamlar,
Bence doğru düşünüyorsunuz. Neticeyi foruma yazarsanız seviniriz. İyi akşamlar.
İstifa bir irade beyanıdır. Yani sizin kararınızdır.
Sİz niyetinizi beyan etmişsiniz.KAbul edilmediğine dair bir belge verme yada kabul edildiğine dair bir haber belge verme zorunluluğu olduğuna dair bir bilgim yok.
Olması gereken , bildirimde bulunduğunuz tarihten itibaren ihbar süreniz kadar sonra çıkış işlemlerinizin yapılmasıdır.
Eğer istifa dilekçenizde herhangi bir sebep belirtmedi iseniz, SGK primlerinizin gerçek ücretiniz üzerinden hesaplanıp ödenmemesi sebebiyle işinizden ayrılmış olduğunuzu, kıdem tazminatınızın,örneğin 7 gün içinde hesabınıza ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildiren bir ihtar gönderebilrisiniz.
Ödenmezse , iş mahkemesinde dava açmanız, açacağınız davada gerçek ücretinizi ıspatlamanız gerekecektir.