Eve haciz gelmesinin önlenmesi, kiracıysanız möbleli kontrat?
Merhaba arkadaşlar,
Benim 3 bankaya kredi borcum var ve her an eve haciz gelecek korkusuyla yaşıyorum.Bugün bir polis tanıdığım bana çok çılgınca bir fikir verdi. ben kiracıyım evdeki eşyalar benim ama kontratı yenileyip ev sahibiyle anlaşırsam evi möbleli olarak kiralamış göstereceğim bu sayede eve icraya geldiklerinde mobilyalar benim değil diyip kurtarabilir miyim paçayı ??? mesela evde bilgisayar televizyon buzdolabı halılar koltuklar ne varsa kontrata yassam ve sadece yatak odası ve çocuk odasındaki eşyaları yazmasam nede olsa orayı haciz edemiyorlar. İşe yarar mı hukukçu arkadaşların düşünceleri nedir bu konuda ??
Teşekkür ederim
Cevap: eve haciz gelmesinin önlenmesi kiracıysanız möbleli kontrat ?
Alıntı:
Nightmann rumuzlu üyeden alıntı
Bugün bir polis tanıdığım bana çok çılgınca bir fikir verdi. ben kiracıyım evdeki eşyalar benim ama kontratı yenileyip ev sahibiyle anlaşırsam evi möbleli olarak kiralamış göstereceğim bu sayede eve icraya geldiklerinde mobilyalar benim değil diyip kurtarabilir miyim paçayı ???
Kanımca bu yöntem işe yarayacaktır.
Fakat bundan bir süre sonrada foruma kira kontratında evdeki eşyaları ev sahibinin gösterdim evden taşınırken eşyaları almama engel oldu hukuki olarak ne yapabilirim diye yazacaksınız büyük ihtimal ile fakat bu durumda yine kanımca yapacak birşey yok -bulabildiğiniz faturaları ibraz edip dava açmak dışında- siz eşyalarınızın sözleşme ile ev sahibine ait olduğunu kabul edeceksiniz.
Ev sahibiniz güveniilir ise işe yarama olasılığı olan bir yöntem fakat polis arkadaşınız gibi hataya düşüp sonradan sorumluluk almak istemem o yüzden bunu uygulamak sizin tasarrufunuz..
Cevap: eve haciz gelmesinin önlenmesi kiracıysanız möbleli kontrat ?
pek hala ben 2 senedir bu adreste oturuyorum şimdi yeni sözleşme yapacağım tarihin yeni olması sıkıntı olabilir mi? Mesela sözleşme tarihi bitti yeni sözleşme yaptık desem bir de sadece 1 tane sözleşme ayarlasam oda bende kalsa karşı tarafın yani ev sahibinin elinde birşey olmassa herhangi bir sorun olmaz sanırım? Yanlışım varsa düzeltebilirmisiniz.Eve haciz için geldiklerinde neye dikkat ediyorlar neler alırlar genelde elektrobik eşyaları sözleşmeye yassam ufak tefekte dolap felan yassam sıkıntı olmaz sanırım.
Fikirleriniz için şimdiden tşkler
Amaçım kimseyi dolandırmak değil sadece eşyalarım kalsın borç benim borçum ödeyeceğim ister maaşıma haciz koysunlar ama eve haciz gelmesini pek kaldıramam.