Yabancı ülkede yapılan kilise nikahı Türkiye'de geçerli mi
Merhaba
Benim nişanlım Portekizli, hem Portekiz'de hem Türkiye'de düğün yapmayı düşünüyoruz ancak nikah ile ilgili aklımız karışık.
Ben Portekiz'de kilise nikahı kıymak istiyorum ve bu nikahın Portekiz'de resmi nikah olarak geçerliliğinin de olduğunu duydum. Bu doğru mudur? Eğer kilise nikahı resmi nikah olarak geçerliyse Türkiye'de bir daha nikah kıymamıza gerek var mı? Öbür türlü her iki yer de nikah kıymak istersek verdiğimiz bekarlık belgesi geçerli olmuyor çünkü ikinci nikahta biz çoktan evli olmuş oluyoruz.
Yardımınız için teşekkürler
Cevap: Yabancı ülkede yapılan kilise nikahı Türkiye'de geçerli mi
Katolik ve Protestanlarda nikah kilisede kıyılır. Yani kilise nikahı dediğiniz şey zaten resmi nikahtır. Kilise nikahı = imam nikahı DEĞİLDİR.
İspanyada hem kilise nikahı hem islami nikah 1992 yılında Kralın imzaladığı bir karar ile tamamen yasal. Yani mesela islam enstitusu nikahı kıyıyor size bazı belgeler veriyor ve siz bu belgeleri civil register a götürerek tamamen yasal olarak evlenme cüzdanınızı bir kaç ay bekleyerek de olarak alıyorsunuz. Benim merak ettiğim bu şekilde İspanya nezdinde tamamen yasal olarak yapılan bir evlilik Türkiye'de de geçerlimidir değilmidir?? Bu konuda bana yardımcı olabilen olursa çok sevinirim. Bu konuda konsolosluğun da aklı karışık ve herkes tatilde bir şey söyleyemiyorlar bana.
Teşekkürler
sayın gogarfie;
evlenme işleminde usule ilişkin haller evlenmenin yapıldığı yer hukukuna tabidir.yani İspanya'da ister kilisede isterseniz İslam enstitüsünde evlenin bu Türkiye'de geçerli olur.
Cevabınız için teşekkürler :))