merhaba.bir suçtan dolayı 7 sene hapis cezası aldım bu iyi halden 5 sene 10 aya düştü,bende bu kararı temyiz ettim.ancak yine olumsuz çıkarsa ben bu cezayı paraya çevirtebilirmiyim?
Printable View
merhaba.bir suçtan dolayı 7 sene hapis cezası aldım bu iyi halden 5 sene 10 aya düştü,bende bu kararı temyiz ettim.ancak yine olumsuz çıkarsa ben bu cezayı paraya çevirtebilirmiyim?
Mahkumiyetinize karar verilen suç, şayet taksirle işlenen bir suç niteliğinde ise, hapis cezası mahkumiyeti 1 yıldan ziyade olsa bile adli para cezasına çevrilebilir. Ancak, soruda beyan ettiğiniz mahkumiyetinize karar verilen suç, niteliği itibarıyla kasten işlenen bir suç ise, o zaman 1 yıldan fazla hapis cezası mahkumiyeti adli para cezasına veya seçenek yaptırımlara çevrilemez. Vâkıa, TCK.nın 50.maddesinde kısa süreli hapis cezalarının adli para cezalarına veya seçenek yaptırımlara çevrilebileceği düzenlenmiş, TCK.nın 49. maddesinde ise kısa süreli hapis cezası tanımlanmıştır. Buna göre, 1 yıla kadar olan hapis cezası mahkumiyeti kısa süreli hürriyeti bağlayıcı hapis cezası niteliğindedir. Eğer, kasten işlenilen bir suçtan dolayı soruda vurguladığınız üzere 1 yıldan ziyada hapis cezası mahkumiyeti verildi ise bu cezanın adli para cezasına veya başka bir seçenek yaptırıma çevrilmesi mümkün değildir.
peki temyiz aşamasında karşı taraf şikayetini geri alırsa dava düşermi?
mümkün değil gibime geliyor.takibe beplı suçsa devam eder.
Mahkumiyetinize karar verilen suçların ne olduğunu burada ifade etmezseniz, suç ya da suçların şikayete tabi olup olmadığı hakkında değerlendirme yapma imkanı olmayacağından sorunuza cevap alamazsınız.