Yol genişletme projesi içinde kalan kat irtifakli dairemde mağdur olurmuyum
İstanbul Kağıthanede bulunan Galata deresi 2x3 yol genişletme projesi içinde kalan ve banka kredisi aldığım,(hala kredi devam ediyor) kat irtifaklı dairem proje hayata geçirildiğinde değeri altında istimlak edilerek mağdur olurmuyum? Bankanın burada hukuki sorumluluğu varmıdır?
Cevap: yol genişletme projesi içinde kalan kat irtifakli dairemde mağdur olurmuyum
Binayı alırken alım satım vergisini kaç liradan gösterdiyseniz o miktarın altında istimlak edilmez.Belediyeden o arsa ve binalarla ilgili raiç bedel uygulanır.Bu bedeller her sene değişebilir.
Cevap: yol genişletme projesi içinde kalan kat irtifakli dairemde mağdur olurmuyum
çok özür dileyerek soruyorum kredi ile 140.000 tl aldım ama tapuda 40.000 yazıyor tamami kredi çektim ve sahıs bankadan parayı elden aldı daire ipotekli istimlak sırasında sizce nasıl bir yol izlemelıyım...
Vergi dairesine kendinizi ihbar edin.Düşük vergi ödemek için evin değerini aldığım fiyatın altında gösterdim .Banka kredisiyle aldığım dairenin asıl alışı 140 000 tl,dir.Buna göre vergilendirilmesini talep ederim diye dilekçe yazın.Yeni vergilendirilme değeri üzerinden tapuya tescil ettirin.
Bunu yapmadan önce vergi dairesi müdürü ve tapu müdürüyle şifaen görüşün onlarda yol gösterecektir.