-
Çek Problemi
ticari ilişkide bulunduğum A kişisi ile belli malları teslim etmesi karşılığında ileri tarihli çekler vardim. çeklerin ödeme günü gelmesine rağmen ticari faaliyetimiz sırasında son 2 çek tutarı kadar mal göndermemesi sonucu elimde olan "bu çekler teminat olarak verilmiştir" ibaresini ve karşı tarafın imzasını içeren belgeyle bu 2 çeke ait mahkemeden karar çıkartarak çeklere tedbir koydurttum. A kişisi ise çekleri cirolayarak B kişisine vermiş. B kişisi ise avukatıyla mahkemeye başvurarak kararı kaldırttılar. Burada B kişisi hakkını A kişisinden talep etmesi gerekmez mi? Ben haklı olarak A kişisine mal alamadığım için ödemeden feragat etmek istiyorum. A kişisi de bunu kabul ediyor. B kişisinin çeki ciro eden A kişisi ile uğraşması gerekmez mi? ya da bu çek A ile B arasında bir nevi senet gibi bakıp kendi aralarında halletmeleri gerekmez mi?
-
Cevap: Çek Problemi
merhaba öncelikle yeni konu açamadığım için buraya yazıyorum bu yüzden soru sahibi arkadaştana özür dilerim...ben bir kaç ay önce bir arkadaşıma senet karşılığı borç para verdim.2 ay önce ödemesi gerektiği halde ödemiyor.senetin tarihi yok şimdi iki sorum olacak
1\ bu senetle ben verdiğim paranın tamamını alabilirmiyim alırsam ne kadar sürer?..
2\ senet te Nakten deyil de malen yazıyor bu ne kadar etkiler ve senet tarihine ne yazmalıyım?..
cevap verenlere şimdiden çok teşekkür ederim