Sözleşmeli Memur Alımına Dair Yapılan Yazılı Sınav Sorusunun İptal İstemi.
Merhaba. Bir kurumun sözleşmeli personel alımına dair yapmış olduğu 30 soruluk yazılı sınav sonucunda bir adayın 29 soruya doğru cevap vermesi ile 0,2 puan önümde kazanmış, kurumda işe başlamıştır. Bu yazılı sınav sorularında bir tanesi hatalı olup iptal davası açmak istiyorum. Sorunun yanlış olduğunu üniversite hocalarına danışarak kesinleştirdim. Eğer hatalı olan bir soru iptal edilip 29 soru üzerinden değerlendirme yapıldığı takdirde kazanan kişi ben olacağım. Bu konu ile ilgili;
- Bilirkişi, hatalı soruyu yanlış bulduğu takdirde değerlendirme 29 soru üzerinden yapılır mı? ya da yeni bir sınav yapılır mı?
- YD kararı çıkarsa kazanan kişi işten çıkartılır mı?
- Dava lehime sonuçlanırsa benim işi kabul etmeme durumunda herhangi bir yaptırım olur mu? Mahkeme kararına uymama gibi?
ilginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla...
Cevap: Sözleşmeli Memur Alımına Dair Yapılan Yazılı Sınav Sorusunun İptal İstemi.
Hiç kimsenin bir fikri yokmu????
Cevap: Sözleşmeli Memur Alımına Dair Yapılan Yazılı Sınav Sorusunun İptal İstemi.
herkese teşekkür ederimm....
konuyu öğrendiğinde de banada yazarmısın aynı durum olabilirde onun için tşk
Diğer kişi işe başlamış. Ona işten çık demek zor.
Siz gerçek kazanan kişisiniz, size de "vazgeçin hakkınızdan" demek zor.
Sınavı hazırlayanın bir kastı yok. Olsa olsa yetersizliği var.
Yani Hoca'nın "sen de haklısın" hikayesi gibi bir durum.
Bu durumun hukuki sonucunu ben de merak ediyorum.