Toplam 1 dosya bulunuyor
Olaydan 2.5 yıl sonra gelen tebliğ ?
Herkese merhabalar.
Dün eve aşağıdaki tebliğ geldi. Sebebi 2.5 yıl önce istanbul da yaşadığım zamanlar komşumla yaptığım bir kavga sonucunda benden şikayetçi olması.
önce 2.5 yıl önce yaşadığım olayı anlatayım.
alt komşumla uzun zamandır aramızda husumet vardı. en sonunda sigortalar attı ve evine gidip kapısının önünde hafifçe tartakladım. başka komşular gelip adamı elimden aldılar. neyse evime gittim. yarım saat kadar sonra polis geldi. hakkınızda şikayet var diyerek dayak yiyeni ve beni ve bir şahidi alarak hastaneye götürdü. hastanede dayak yiyene sağlam raporu verildi. daha sonra ben o ve şahidi karakola gittik karşılıklı ifadelerimiz alındı. ikimizde birbirimizden şikayetçi olduk ve evlerimize gittik.
bu olayın üstünden 2.5 yıl geçti ve şimdi aşağıdaki belge bana geldi ?? olay istanbulda yaşanmasına rağmen kocaeli mahkemesi diyor. beni mahkemeye mi vermiş ??
hiçbirşey anlamadım bu belgeden ? ne amaçla geldi ? ne anlama gelir ? varsa bir bilen yardımlarınızı rica ediyorum. saygılarımla
büyük resmi
http://img707.imageshack.us/img707/3286/teblig2.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/3286/teblig2.jpg
Cevap: Olaydan 2.5 yıl sonra gelen tebliğ ?
Hakkınızda 5.Asliye Ceza mahkemesinde dava açılmış. İlgili mahkeme kaleminden dosyayı aldıktan sonra ancak hangi maddelerden (TCK 125 ve ...) ve kimin tarafından açıldığını (savcılık ise kamu davası) ve diğer detayları alabilirsiniz.
sanırım bir avukata gitmem gerekiyor değil mi ?
avukata gidecek durumum şu andada yok işin kötü tarafı.
üzerinden 3 yıla yakın geçen bu tür davaların sonucu ne olur genelde ?
saygılarımla
bugün 5. asliye mahkemesine gidip konuyla ilgili bilgi aldım. olaydan 3 yıl sonra kamu davası açılmış ikimizede. 5. asliye mahkemesindeki arkadaşlardan biri "yok yere ceza alacaksınız" dedi bana. inşallah para cezası olur. aradan 3 yıl geçmiş olaydan birde hapis yatarsak vay halimize. :(
bu arada ben tebliğde verilen tarihte mahkemeye gidip ifade verecekmişim. eğer gitmezsem zorla götürülecekmişim. :k