Cevap: 4000 TL icra masrafı
Alıntı:
pinokyo1 rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi öğrenmek istediğim kanuni olarak daha ne kadar masraf ödeyeceğim.
Ne masrafı ödeyeceksiniz ?
Alıntı:
Selamlar
30.09.2010 tarihli 4000 TL lik senedimi ödeyemediğimden dolayı aralık 2010 da icra takibi yapıldı.bu tarihten itibaren çeşitli zamanlarda ödemelerde bulunarak 18 mart 2011 tarihinde 4000 tl yi tamamladım.Şimdi öğrenmek istediğim kanuni olarak daha ne kadar masraf ödeyeceğim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Bu bana örnek olacak çünkü her icra dairesi ayrı hesap yapıyor.Not: İcra için dükkanıma herhangi bir icra için gelinmedi.
Takibi yapan kim, alacaklı kendisi mi yoksa avukatı aracılığıyla mı yapıldı icra takibi?
Senet ödemelerini kime yaptınız, avukata? Alacaklıya? İcra dosyasına?
Selamlar
İcrayı yapan alacaklı adına avukatı.Ödemeleri ise alacaklının banka hesabına yaptım.İcra dosyasını kapatmak için ne kadar daha ödeme yapmam lazım.
Alıntı:
Selamlar
İcrayı yapan alacaklı adına avukatı.Ödemeleri ise alacaklının banka hesabına yaptım.İcra dosyasını kapatmak için ne kadar daha ödeme yapmam lazım.
Elinizdeki banka dekontları ile icra dairesine giderek hesaplattırın. En doğru hesap bu olacaktır.
Bu işlemi yapacak avukat yokmu.İllaki icra memurunamı hesaplatmamız gerekli.hepsi farklı hesaplıyor kafadan.Bileen varsa lütfen cevap versin.teşekkürler.
Lütfen hesaplamayı yapabilecek avukat dost arıyorum.
Sorunuzu doğru yanıtlamak için kesinleşen takip dosyasında takip tarihini, takip çıkış miktarını, işletilecek faiz oranını, ödemeleri hangi tarihlerde yaptığınızı, icra dosyasında ne kadar harç ve masraf ödendiğini bilmek lazımdır.
Şayet biliyorsanız hesabı kendiniz de yapabilirsiniz;
Asıl alacağa talep edilen faiz oranını işletip ödeme yaptığınız tarihlere dek işletecek her ödemede kalan meblağa faiz yürüteceksiniz. Faizi bu şekilde bulduktan sonra yapılan masraf ve harç ödemelerini, vekalet ücretini (takip çıkışının %15'i) ekleyeceksiniz. Son olarak haciz kararı verilmişse (ev, araba, eşya, banka hesabı vs.) haciz uygulanamamış olsa bile takip çıkışının %7.9 oranında tahsil harcını ekleyeceksiniz. Hiç bir şekilde haciz talep edilmemiş karar verilmemişse yarısı oranında tahsil harcı ekleyeceksiniz.
Selamlar öncelikle teşekkürler
Anladığım kadarıyla sabit bir faiz yok devletin belirlediği bir faiz yokmu bu senelik ne kadar ona göre hesaplama yapabilirim.
4000 TL ye harç miktarını masrafları ekleyeceğim(Takipte belirtilen herhalde)vekalet ücreti 600 TL mi olacak bunu ekleyeceğim herhalde (Sitede hesaplatınca 480 TL yazıyor)Haciz talep edilmediği için 158 tl mi ekleyeceğim.
Senet için ticari faiz yıllık %16 dır ama alacaklı haksız da olsa daha yüksek faiz oranı talep etmiş siz de itiraz etmediyseniz kesinleşmiş olabilir. Bu yüzden elinizde ödeme emri varsa talep edilen faiz oranına dikkat edin.