İcraya ödeme ve belgeden sonra icra
merhabalar benim ve kefilimin bir şahsa 3500 tl borcu vardı icra dairesindeydi avukatla görüştüm ödeme yaptım avukat bana senedimi aslını vermedi bana el yazısı ile belge diye yazarak izmir 15.icra müdürlüğünün 2011/sayılı dosyasında a.a ve kefilimin adını yazarak b.a hakkında açılmış bulunan icra dosyalarındaki borçlar her iki borçludan da talep edilmeyecektir .ancak gerekli tahsil borçları alınmamışolup,borçlular tarafından tahsil harçları ödendiğinde takipten vazgeçilerek bono asılları borçlulara iade edilecektir.
sizlerden ricam;
1)takipten vazgeçilerek yazmış şuan daha devam mı ediyor icra yani eve icraya gelir mi?
2)bu yazılı kağıtta avukatın imzası ve kaşesi var eve icraya gelse bu evrakla icra durdurabilir miyim? bilgileriniz için çok teşekkür ederim
Cevap: İcraya ödeme ve belgeden sonra icra
Elinizdeki belgeyi düzenleyen avukat artık dosyada işlem yapmaz hacize gelmez.
Engin bey cevabınız için çok teşekkür ederim çok sağolun ben biraz panik atak hastasıyım sizi de rahatsız ettiğim için özür dilerim yalnız öğrenmek istediğim birşey var avukat bu durumda yapmaz mı yapamaz mı yani yine de yetklsi var mı hacize?
son sorum da bana tahsil harcını yatır senetlerini vereyim dedi ben bu tahsil harcını ödeyemiyorum 250 tl tutuyormuş eğer ödeyebilcek gücüm olsa icra dairesine kendim gitsem bu belge ile alabilir miyim yoksa ille de avukatla mı gitmem gerek çok teşekkür ederim iyi çalışmalar
Dosya borcu borçlulardan talep edilmeyecektir beyanından sonra haciz yapamaz. Senediniz muhtemelen avukattadır ve ona yaptığınız ödemede dosyada görünmediğinden avukata gitmeniz gerekir.
Engin bey tekrar çok teşekkür ederim çok sağolun inanın yeriniz bizim için bambaşka çok sağolun iyi çalışmalar