Dul ve yetim aylığı maaş arttırımı
merhaba arkadaşlar,
2005 yılının 11. ayında babamı kaybettikten sonra ablam ve bana dul ve yetim aylığı bağlandı .
ablam 2 yıl evvel evlendi 24 aylık peşin çeyiz parası aldı
şu anda 24 ayı doldurmuş bulunmakta
yani %50 olan maaş oranım %75 olarak arttırılmasına hak kazandım
sorum şu sgk bunun farkına varıp maaşımda %25 lik artışı kendiliğinden yaparmı yoksa bunun için dilekçe ile başvurudamı bulunmalıyım?
Eğer dilekçe ile başvuru yapmam gerekiyorsa bi örnek yayınlarsanız çok sevinirim
cevaplarınızı bekliyorum iyi günler
Cevap: Dul ve yetim aylığı maaş arttırımı
Hak sahibi olarak alabileceğiniz Yetim aylığı oranı tek çocuk olarak en fazla %50dir.
Sadece 2yetim hak sahibi olduğunda, abla ve size %40 +%40 oranında maaş bağlanır, ablanızın aldığı evlilik yardımı bittiğine göre tekrar kuruma dilekçe ile başvurursanız aylık oranınız yeniden düzenlenecektir ancak bu oran hiç bir zaman %75 olamayacaktır.
Başvuru için gittiğiniz SGK da ilgili dilekçe örneğini bulabilrisiniz.
Cevap: Dul ve yetim aylığı maaş arttırımı
Syn Erdoğan Bey öncelikle ilgilendiğiniz için tşk ederim
Siteye konu açtıktan sonra sgk il müdürlüğünü arayıp kesin bilgi almak istediğim dul ve yetim maaşı servisinde çalışan memur bu durumda evlenen kardeşin maaşının bir kısmının benim maaşıma ekleneceğini( kesin oran vermedi ) sgk il müdürlüğü tahsisler daire başkanlığına dilekçe göndererek işlemi hızlandırabileceğimi söyledi 2009 yılında ablam evlendiğindede netten araştırma yapmış posta gazetesi ssk ve emeklilik işlemleri köşe yazarının bir makalesinde evlenen kardeşin maaşının %50 oranının bekar olana geçeceğini ifade etmişti yani şuan aldığım %50 oran ablamın maaşının yarısı ile %75e tekabül ediyor belki sizin dediğiniz
"Yetim aylığı oranı tek çocuk olarak en fazla %50 ", 2005 den sonra çıkan yasa ile değişmiş olabilir
ayrıca buna benzer bi durum arkadaşım yaşamış işe giren kız kardeşinin kesilen maaşının neredeyse tamamı arkadaşıma aktarılmış idi o dönem her ikiside 220 tl alıyor biri işe başlayınca ondan kesilen maaşın 180 tl si arkadaşıma aktarılıyordu
ben yinede şansımı denemek istiyorum maaş arttırımı için örnek bi dilekçe ekleyen olursa çok sevinirim
iyi günler