Cevap: İstifa ve İhbar Süresi
Yok mudur yardım edebilecek birisi?
İş kanunu madde 17/a'da 6 aya kadar olan çalışmalarda ihbar süresinin 2 hafta olduğu yazılı.
Yazılı bildirimde bulunduktan sonra 2 hafta daha çalışmanız istenebilir.
ek olarak:
Bu 500 liraya ek olarak 2 haftalık ücretinizi ek tazminat olarak vermeniz de söz konusu.
İşe gireli iki hafta olduğuna göre ihtarnamenizi verdikten sonra mahsuplaşırsanız 500 lira dışında alacak verecek kalmayacak muhtemelen.
3 aylık belirli süreli sözleşme imzalamışsınız.Belirli süreli sözleşmede ihbar öneli yoktur.Yani 2hafta önceden haber verme gibi bir zorunluğunuz yok yasal olarak veya 2 hafta önceden haber verdim ben üzerime düşeni yaptım yasal olarak deme lüksüne sahip değilsiniz.Uymanız gereken 3 aylık çalışma süresi şartı var. Uymayıp süresinden önce sözleşmeyi feshetmeniz durumunda kalan süreyle ilgili , işverenin oluşacak kayıplarının telafisini talep hakkı doğar, bu hakkının teslimini de mahkeme yoluyla talep edebilir.
Sözleşmede cezai şart, ancak karşılıklı düzenlendi ise geçerlilik kazanır.Eğer sözleşmedeki 500tl lik cezai şart işverenin feshi durumunda işverenin ödeyeceği yönde de düzenlenmemişse veya bir eğitim gideri olarak ( eğitim de verilmemişse) ödemek zorunda olmadığınız bir rakamdır.
Erdoğan Bey çok teşekkür ederim...Anladığım odur ki benim ihbar süresi diye bir zorunluluğum yok çıkacağım gün sözleşmemi feshediyorum demem yeterlidir.Sözleşmede ki bedeli ödediğim takdirde işverenin başka bir bedel talep etme hakkı yoktur.Eğitim verildi evet eğitim için sanırım koyulan bedelde tekrar teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için.
Şenol Bey ayrıca size de teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için...İyi Günler.