Internet üzerinden 1200 tl’ye almış olduğum 102 ekran LCD televizyonumun kurulumunu yaptıktan sonra arıza olduğunu tespit etmem üzerine almış olduğum yerle irtibata geçtim ve yetkili servisle irtibata geçmem söylenildi ve bunun üzerine yetkili servisle irtibata geçtim. Yetkili servis görevlilerin yapmış oldukları incelemeler neticesinde ürünün kutusunda darbe olduğu ve bunun üzerine ekrandan darbe aldığından dolayı arızalandığı tespit edildi. Tarafımca böyle bir darbe gerçekleştirmemiştir. Kargodan teslim almadan önce kaba taslak bir inceleme yapmıştım ve gözle görülür bir problem teslim edememiştim. Teknik servis yetkilileri almadan önce çok detaylı incelemem gerektiğini ve kurulumunun taraflarınca yapılması gerektiğini bildirdiler. Bunun üzerine tutmuş oldukları tutanakla evimden ayrıldılar. Benim tahminime göre bu konuda beni suçlu bulduklarından herhangi bir değişiklik ya da garanti kapsamı yapmayacaklar diye tahmin ediyorum.
Kargo görevlileri ise imza alabilmek için çok hızlı davranmaktalar bunu her seferinde yaşamaktayım. Birde ürün alımlarında kurulumun yetkili servis tarafınca yapılacağına dair tarafıma herhangi bir yazılı ya da sözlü bildiri yapılmamıştır.
Bu durumda ürünümün değiştirebilmesi için ne gibi bir hukuki yola başvurabilirim?