Elimizde belge olmayan fakat delil ve şahitlerimiz olan alacağımız için icra takibi başlatabilir miyiz?
Merhaba. Birinden bir led tv aldım. Ürünün parasını elden verdim. Şahıs ürünü İstanbulda tanıdığı bir firmadan bana kargolattı. Ürünü aldığın kişiyle manisa da ikamet adiyoruz. Ürün kargo ile tarafıma ulaştı. Fakat ürün ödemeli geldi. Ürünü aldığım kişi kargonun geri gitmemesi için ödemeyi yapmamı ve parayı iki gün içinde vereceğini söyledi. Ödemeyi yapıp ürünü teslim aldım. İkinci ödemenin bir kısmını aldım. Fakat aradan üç ay geçmesine rağmen kalan 1077 TL alacağımı alamadım. Ürünün pazarlığını yaparken ve elden para verirken yanımda şahitlerim vardı. Ayrıca şahısla bir konuşmamızı kayıt ettim. Bu kayıtta kişi borcunu kabul ediyor. İkinci ödemeyi kredi kartından yaptım ve kart dekontunda gözüküyor. Alacağıma karşılık icra takibi başlatsam alacağımı alabilir miyimElimde şahit ve ses kaydı dışında belge yok. Miktar büyük olduğu için hakem heyetinede başvuramıyorum. İzlemem gereken yol hakkında bilgi verebilir misiniz?
Cevap: Elimizde belge olmayan fakat delil ve şahitlerimiz olan alacağımız için icra takibi başlatabilir miyiz?
Aracı kişi insafa gelir de kendi isteği ile öderse ne ala aksi halde alacağın ses kaydı ve tanık ile ispatı mümkün değildir. Bir başka ifade ile ses kaydı ve tanıklar alacağın ispatında yasal delil değildir.
Cevap: Elimizde belge olmayan fakat delil ve şahitlerimiz olan alacağımız için icra takibi başlatabilir miyiz?
Borcluyu borcuna karşılık yemine çağırmak gibi bir şey varmış. Böyle bir yol var mıdır.
Borçlu ile aramızda bir sözleşme yaparsak ilerde bu belge delil olarak kullanılabilinir mi