Boşanma davasında bana ait olmayan arabayı ifade edilmesi
Benim boşanma davasında aileme ait bir arabayı karşı tarafın avukatı benim arabammış gibi her dilekçesinde onun kendisine ait özel arabası vardır diye beyanda bulunuyor. Arabanın trafikten kaydı istendi ve ilk günden beri ailemin olduğu ortaya çıktı.Benim olmayan bir şeyin benim gibi iddia etmesinden dolayı bu karşı tarafın avukatına bu sözleri ve beyanlarından dolayı tazminat davası açabilirmiyim.Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
Cevap: Boşanma davasında bana ait olmayan arabayı ifade edilmesi
Sayın orhan42,
Vekili bağlı bulunduğu baroya şikayet edin. Davaya bakan mahkemeyede dilekçe ile durumu beyan ederken mahkemeden ilgili kişi ve vekil hakkında işlem yapılması talebinde bulunun. Mahkeme bu durumu dikkate alacaktır..aksi takdirde ilgili kişiler hakkında mahkemenin bulunduğu savcılığa evraklarla suç duyurusunda bulunun.
mahkeme geçen hafta sonuçlandı bu vekil hakkında bu tür işlemleri yaptığımda haklı olma olasılığım nedir veya tazminat davası açtığımda kazanma durmum ne olabilir
Mahkeme sonuçlandı ise daha önce belirttiğim gibi vekili bağlı bulunduğu baroya şikayet edin...karşı taraf ve vekili içinde savcılığa suç duyurusunda bulunun (TCK 267 - 271) ...bunun neticesinde ancak ilgililer hakkında kamu davası açılır ve lehinize sonuçlanırsa tazminat vb davaları açabilirsiniz.mevcut durumda tazminat davası netice vermeyecektir.
bilgileriniz ve iginiz için teşekkür ederim