Ailemi Akrabam rencide edip kötü sözlerle dışardaki insalara yalanlarla kötü sözler sarf ediyor
Öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Belki sizlere karşı net anlatamayacağım ama eğer yardımcı olursanız sevinirim. Benim teyzem vardı keşke olmaz olaydı daha önce halamın eşi 5 yıl önce vefat etti benim abime söylediği söz gel hala'na koca buldum.Ben yakında evleneceğim bu ay söz takıldı izmirde yaşıyorum baldız ve bacanakda izmirde yaşıyorlar. Şimdide aynı kişi teyzem onlara gidip beni kötü sözler sarf etmiştir. Yengem hakkında da ona ben iş buldum açlıkdan ağızları kokuyordu hala değerimi bilmiyor gibi sözler sarf etmiş. Bacanak ve baldıza ama yengem çalışmıyor olasılık bile yok hiç çalışmadı. Ben tazminat davası yada onu nasıl dava edebilirim değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim... İyi Çalışmalar kolay gelsin değerlendirdiğiniz için sağolun
Cevap: Ailemi Akrabam rencide edip kötü sözlerle dışardaki insalara yalanlarla kötü sözler sarf ediyor
Hangi gerekçe ile tazminat davası açacaksınız, kime açacaksınız ?
Hukukta ana ilke; iddia sahibinin iddiasını delil ve tanık ifadeleri ile ispat etmesidir.
Sizin elinizde delil olmadığı gibi tanık da yok. Üzerinizde herhangi bir mahkeme / duruşma / hakim baskısı yokken anlatamadığınız derdinizi, yarın bir gün mahkemede hakim huzurunda nasıl anlatacaksınız.
Kusura bakmayın ama yazdıklarınızda şahsen şu anlamı çıkarttım; bir kaç kötü söz duymuşsunuz ve bu durumu size maddi gelir sağlayacak bir avantaja çevirmeye çalışıyorsunuz...