Merhabalar;
Aracın Borcundan dolayı yakalaması vardı ve yakalandı fakat üzerinde başka hacizleri de var bu araç üzerindeki hacizlerle nasıl satılacak acaba yada satılmayıp yedieminde bekletilecekmi ?:alala
şimdiden cevaplarınız için tşşkkler....
Printable View
Merhabalar;
Aracın Borcundan dolayı yakalaması vardı ve yakalandı fakat üzerinde başka hacizleri de var bu araç üzerindeki hacizlerle nasıl satılacak acaba yada satılmayıp yedieminde bekletilecekmi ?:alala
şimdiden cevaplarınız için tşşkkler....
cevap yokmu kimseden acaba ?
bildiğim kadarıyla 1. alıcaklı sonra 2. alıcaklı olarak sıraya giren hacizciler. paralarını tahsil eder. eğer alıcaklı parasını elden alamazsa aracı satışa çıkartırabilir satılırsa ilk önce 1. alıcaklı sonra 2. alıcaklı paraları tahsil eder
peki araç hacizliyken nasıl satacaklar 1. alacaklı tahsil ettikten sonra 2.alacaklı tahsil edemzse ne olacak çok karıştı bu iş yaww :))
Kaç hacizin olduğunun bir önemi yok.
Örnek
1. haciz : 10.000
2. haciz : 5.000
3. haciz : 2.000
Araç 13.000 e satıldı diyelim. 1. haciz sahibi 10.000 alır. 2. haciz sahibi 3.000 alır. 2. haciz sahibinin 2.000 alacağı kalır. 3. haciz sahibi avucunu yalar :)
hacizli arabayı kim alacak pekii daha bitmemiş hacizi varkenn ruhsat çıkmaz ki o üçüncü hacizden dolayı alan adamın o hacizlerida kapatması gerekmezmi aslında kafamı karıştıran bu :)
hayır öyle değil işte. araç satışa çıkar. bir değer biçilir. ne dedik 13.000 TL. 13.000 TL yi ben ödedim ve arabayı aldım. Ruhsat artık benim üzerime çıkar. Hacizler düşer. 1. ve 2. parasını alır. 3. avcunu yalar.
sizin söylediğiniz şekilde olursa, haczedilen mal değerinin üzerinde haczedilmiş olur. malı kaç kişinin haczettiği değil, malın ne değerde satıldığı önemlidir. satılan malın üzerinde 100 tane de haciz olsa hepsi kalkar.
anladım çok tşşkklerrr ilginiz içinn..