Aynı Anda İki Örgün Öğretim
Merhaba
Ben Polis meslek yüksek okulunda 1 sınf okuyorum,Daha önce istanbul ünivetrsitesinde kaydım vardı silmiştim.Öğrenci affıyla istanbul üni. geri dönmeyi düşünüyorum.
Önümüzdeki sene polislikte son sınıftayken istanbul üniversitesinde de kaydım olacak aynıanda iki örgün öğretim okuduğum tespit edilirmi ? Bunun sonucunda neolur? Yani ne ceza alırım? Eğer işin ucu polis okulundan atılmaya kadar giderse ciddi bir miktar tazminat ödemem gerecek bunuda göze alamam.Yardımcı olursanız çok memnun olurum
Teşekkürler
Cevap: Aynı Anda İki Örgün Öğretim
Aynı anda iki örgün öğretim okumanın sonucu nedir?Lütfen yardımcı olurmusunuz?
İstanbul Üniversitesi'nden kaydınızı sildirdiğinizde lise diplomasını almış olmalısınız ki Polis Meslek Yüksek Okulu'na kayıt yaptırmışsınızdır. Lise diplomanız Polis MYO'da iken İstanbul Üniversitesi'ne yeniden kayıt yaptırırken lise diploması talep edileceğinden iki örgün eğitime kayıt mümkün değildir diye düşünüyorum maalesef.
Evet söyledikleriniz araştırmalarıma göre doğru fakat ben yanlış beyan vericem diploma kayıp belgesiyle istanbul üniversitesine kayıt yaptırmak istiyorum.Ve kayıt olabiliyorum sanırım bu şekilde yani kayıt aşamasında tespit edemiyorlar başka bir örgün öğretimde okuduğumu, fakat örneğin bahar döneminde bir şekilde tespit edilirse iki okulda okuduğum ne olur bunu öğrenmek istiyorum.
Cevap verdiğiniz için Teşekkür ediyorum.
Araştırdığım kadarıyla Üniversite Yönetmeliğinin KAYIT bölümünde başka bir örgün öğrenim okuyan kayıtlı olamaz diyor.Fakat kayıtlı olan için nasıl bir işlem yapılıyor bunu öğrenmek istiyorum.
Yanlış beyandan dolayı her iki taraftan da ilişiğinizin kesilmesine kadar gidebilir. Artı kayıp belgesi ile kayıt yaptırmanız demek öyle kalıyor demek değil, kayıp belgesi ile kayıt yaptıranların diğer yükseköğretim kurumlarında ilişiklerinin olup olmadığı soruluyor!
#haletiruhiyem
Cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Sizin verdiğiniz cevabı bir çok yerden duydum ve kayıt olmamaya karar verdim bu riske giremem tekrar cevap veren herkese teşekkür ediyorum.