2. kez anlaşmalı boşanma davası açılabilir mi?
Merhabalar,
Benzer konular var mıdır diye arama yaptım ama bulamadım. Gözümden kaçmışsa da kimse kusura bakmasın.
Anlaşmalı olarak eşimle boşanma davası açtık. Fakat davaya yakın zamanda boşanma şartlarındaki yanlış anlama sebebi ile ikimizde davaya katılmadık ve dava düştü. Şimdi tekrardan anlaşmalı olarak dava açabilir miyiz ?
İlgilenen herkese teşekkür ederim.
Cevap: 2.kez anlaşmalı boşanma davası açılabilir mi?
Anlaşmalı her zaman boşanabilirsiniz. Engel yok kanunda. sadece 1 yıl evli kalmış olmak şartı var. Önemli olan her konuda anlaşmak, boşanmak için.
Anlaşmalı boşanma ile ilgili olacağından 2. konu açmak istemedim. Burdan devamla;
Eşimle anlaşmalı olarak 2. kez dava açmaya karar verdik. Fakat her ikimizde ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Çeyizim ve şahsi eşyalarım hâlâ eşim ve ailesi ile ortak yaşadığımız evde.
Boşanma davasının görüleceği gün eşyalarımı alabileceğim söylendi . Ama ben bunu protokole de boşanma şartı olarak koymak istiyorum. Nasıl bir protokol hazırlamalıyız?
Yoksa eşyalarım ile ilgili dökümü dava günü hakime bizzat mı arzetmeliyim, bilemiyorum. Daha doğrusu mahkemeye bana ait eşyaların bir listesini vermeli miyim?
davayı kendiniz yürütebileceğiniz gibi protokolü kendiniz hazırlayabilirsiniz,fakat küçücük bir eksiklik dahi hak kaybına sebep olabilir bu nedenle öncelikle bir avukata danışmanızı öneririm.ayrıca açtığınız boşanma davası yakın tarihte takipsizlikle işlemden kaldırıldı ise yani 3 aylık süre geçmedi ise o dosyanızı yenileyebilirsiniz.