Şikayetçi olmayan müştekinin kamu davasına katılımı
Bir süre önce banka atmsinde bankamatik kartımı unuttum ve içinden 100 tl para çekildi. Banka kamera kayıtlarından kişiyi tespit etti, aynı gün içinde şahıs bulundu ve paramı geri aldım, şikayetçi olmadım. Fakat kamu davası açılmış, mahkeme celbi geldi bana fakat ben davaya katılmak istemiyorum ailemin de uğraşmasını hiç istemiyorum, katılmama durumunda herhangi bir sorun yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler, yardım ederseniz çok sevinirim.
Cevap: Şikayetçi olmayan müştekinin kamu davasına katılımı
Anladığım kadarıyla siz polise ifade verirdiniz ve zararınızın giderildiği için silkayetçi olmadığınızı söylediniz.Soruşturma aşamasında şikayetten vazgeçmek davaya katılmanıza engel değildir.SAvcı iddaname hazırlamış ve sanık hakkında kamu davası açılmış Siz mahkemeye gideceksiniz gitmek zorundasınız aksi halde zorla goturulursunuz.Ama gittiğiniz ilk celsede konuyu tekrar ifade edin şikayetçi olmadığınızı ve DAVALARA KATILMAK İSTEMEDİĞİNİZİ BELİRTİN zaten size hakim bunları soracaktır sadece siz sorduğunda cevap verin yeter.Ondan sonra evinize ne bir kağıt gelir nede başka birşey
Evet sayın men2000 e aynen katılıyorum. Diğer şahıs hakkında kamu davası açıldığına göre sadece bir kez hakim önünde ifade verip şikayetçi değilim davaya katılmak istemiyorum demeniz yeterlidir.
sayın hakkarili arzuhalci merak ettiğim bir konu var soruşturma aşamasında şikayetten vazgeçip tekrar şikayetçi olup,ilk celsede heyet önunde şikayetçi olduğunuzu söyleyip davalara katılmak İSTEMİYORUM derseniz. diğer celseye katılmaya hakkınız olur mu olmaz mı ??? CMK da davaya katılma bununla ilgili bir madde yazmamış