Müteahhit ile kat karşılığı sözleşme yapılıyor parası ödeniyor ancak teslimat yapılmıyor
Tüm meslektaşlara iyi günler diliyorum. Müvekkilim bir müteahhitle protokol imzalamış ve aldığı gayrimenkulün tüm parasını da ödemiş. Ödediğine dair belgeler mevcut. Ancak müteahhit parası ödenen gayrimenkulü teslim etmediği gibi, söz konusu gayrimenkulün üstüne ipotek yaptırarak, kredi çekmiş. Ve krediyi de ödemediği için gayrimenkul kısa bir süre sonra icrada satışa çıkarılacakmış. Bu durumda benim nasıl bir yol izlemem gerek. Alacak davası mı açmalıyım? Yoksa protokole dayanarak, müteahhit aleyhine icra takibi mi başlatmalıyım veya sayın meslektaşlarımın bana önereceği başka bir yol var mı? Bu konuda bana yardımcı olunursa çok sevinirim şimdiden herkese teşekkürler.
Cevap: Müteahhit ile kat karşılığı sözleşme yapılıyor parası ödeniyor ancak teslimat yapılmıyor
İhtiyati tedbir talepli, tapu tescil, aksi kanaat hasıl olursa verilen paranın istirdatı şeklinde terditli bir dava açmanızı öneririm sayın meslektaşım. Tedbir kararı alabilirseniz mükemmel bir sonuç elde edersiniz. İcraya verip de itiraz ile karşılaşırsanız bir kere daha dava ile uğraşmak zorunda kalırsınız. Saygılar.