Bilişimde dolandırılıcık suçından cezada temyiz
Tüm hukun adamlarımıza öncelikle saygılar.
Ben 25 sene türkiyede yaşamış biriyim ve Türkçemin el verdiği kadar size derdimi anlatıp bunun sonucunda ne olabileceğini bilmek istiyorum.
2005 Haziran ayında bir olayda benim alakamın olamadığı bir olaydan tutuksuz yargılanmak üzere "Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" sebebiyle hakkımda dava açılıyor. 2006 Yılının 11. Ayında 5080 YTL gibi bir para cezası hükmü veriliyor.
Hemen temyize başvurdum. Yurtdışında olduğumdan avkatım konuyla ilgileniyordu fakat bana bir türlü haber gelmedi. Bugün Yargıtayın sitesinden bir kontrol etmeyi denedim ( ki yeni öğrendim kontrol edileceğini ) ve sonucunda 2009 yılında bozma kararı veriyor ve dosyayı 2009'un 12. Ayında kapatıyor.
Şimdi bu ne anlama geliyor?
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar veya değerli hukukçularımız varsa beni bilgilendirebilirlermi?
Saygılarımla
Cevap: Bilişimde dolandırılıcık suçından cezada temyiz
Avukatınıza ulaşarak son durum hakkında bilgi almanızı tavsiye ediyorum. Konuyu da mkocagul 'den alıntı yaparak cevaplamak istiyorum. Üstad çok kısa ve net şekilde anlatmış.
Re: yargıtay bozma kararı
Yargıtay ın bozma kararı sonrası dava yeniden görülür. Mahkeme öncelikle ya Yargıtay'ın bozma kararına uyar, yada kararında direnir. Uyar ise bozma gerekçelerine göre gerekirse araştırma yaparak yeni bir karar verir. Bozmaya uymaz direnir ise aynı kararı tekrar verir ve bu defa karar ceza genel kuruluna gider orada incelenir ve karar verilir.
Saygılarımla.
https://www.hukuki.net/showthread.php...bozma-karar%FD