Kat irtifaklı binaya çekme kat, kat mülkiyetine geçemiyorum
1991 yapılı iskanı alınmış kat iltifakı kurulmuş bir daireyi 2003 de satın aldım...kat iltifakını kat mülkiyetine geçirmek içingerekli belgelerden biride iskan belgesinin imar müdürü tarafından onaylanmış aslı idi bu belge için belediyeye gittiğimde üst dairede çatı piyesi olarak yönetimplanına işlenmiş dubleks dairenin proje dışı yapıldığını çekme kat şeklinde kaçak olduğunu iskan belgesinin aslı gibidir diye onaylanamayacağını eğer şikayette bulunursam iskanımın bozulacağını ve aynı şekilde kat iltifak hakkımında kaybolacağını söylediler bu doğrumu ben üst kata bu şekilde bir çekme kat izni için bir muavakatname vermedim zaten ben daireyi satın aldığımdada durum aynıydı
onlara göre mütait burayı zamanında böyle yapmış ben izin veremdiğim halde ve bana hiçbir fayda sağlamayan bir çekme katın eklenmesi neden benim iskanımı bozuyor öğrenebilirmiyim kadasrodan binaya baktılar onay verildi tapu sicil müdürlüğü işleme başladı beni belediyeye gönderdi iskan belgesi aslı gibidir onaylı belgeyi almam için bende belediyeye gittim dilekçe istediler ancak kaçak yapı olduğundan iskanı bozacaklarını söylediler şimdi ben ne yapmalıyım acil yardım
Cevap: Kat irtifaklı binaya çekme kat, kat mülkiyetine geçemiyorum
Tadilat projesi yapılıp belediyeye onaylattırılmadığı sürece bırakın mülkiyete geçmeyi, yapı kullanma izniniz de tehlikeye girebilir. Kat irtifakınızın zarar göreceğini düşünmüyorum.