Türk Telekom Tarafından İcra Takibi
Merhabalar telekom borcum ile ilgili internette araştırma yaparken forumunuza rastladım ve üye oldum konularıda araştırdım fakat benim sorunumla alakalı bir konu bulamadım (varsa da çokm fazla sayfa olduğu için gözden kaçmış olabilir...)
Benim sorunum şu; 1 yıl kadar önce üniversiteye devam ederken evime telefon hattı bağlattırmıştım fakat gelen faturalar ödenmedi aylık 15tl civarı bir sabit ücret geliyormuş şimdi üniversite bitti o şehirden ayrıldım ve borçlar aynı şekilde kaldı ve haliyle faiz işledi katlandı da katlandı bu borç. 3 ay kadar önce de telekom müdürlüğünden arandım borcumla ilgili bilgilendirildim ve bu borcu taksitlendirebileceğimi söylediler ve taksitlendirdim ancak herhangi bir gelirim olmadğı için taksitler de ödenmedi.
Bugün de bir telekom avukatı tarafından telefonuma bir mesaj geldi aynen şu şekilde '' telekom borcunuz nedeniyle hakkınızda icra takibi başlatılmış olup, 3 gün içinde borcu ödemeniz aksi takdirde kesinleşen icra dosyalarında haciz işlemleri yapılacağı ihtar olunur. '' Ve üzerime hayıtlı herhangi bir mal vs. de yoktur..
Bu durumda;
1 ne yapmam gerekir ?
2 '' kesinleşen icra dosyaları '' ndan kasıt nedir ?
Şimdiden teşekkürker Saygılarımla.
Cevap: Türk Telekom Tarafından İcra Takibi
Ödenmeyen abonelik borcu için icra takibine başlandıktan sonra size icra müdürlüğünden bir ödeme emri gelecektir. Ödeme emrini aldıktan sonra üzerindeki matbu yazıları dikkatlice okuyunuz. Ödeme emrinin alt tarafında.... 7 gün içinde itiraz edilmesse ..... vb. ibareler olacaktır. Eğer ödeme emri alındıktan sonra belirtilen süre içerisinde icra müdürlüğüne itiraz etmezseniz icra takibi kesinleşir. Artık hacze gidilebilir. Menkul veya gayrimenkul mallarınız üzerine haciz konulabilir satışları istenerek borç bu mallardan karşılanabilir.
Size tavsiyem ödeme emri geldikten sonra (evde bulunmadıgınızda muhtarınıza da bırakılabilir)örneğin borç çok yüksek faizle hesaplanmışsa itiraz edin ve mal beyanında bulunun. Borcu kabul ediyorsanız. İcra takibi yapan avukat ile görüşerek avukata veya icra dairesine ödeyiniz. Hiç bir malınızın olmaması icra işleminin duracağı anlamına gelmez.
Cevap: Türk Telekom Tarafından İcra Takibi
Slm turk telekomdan icralik oldum bir kac kere odemeye niyetlendim olmadi bankada dortbinlira vardi onun icin sakliyordum banka hesabimada el koymuslar yatirmak istiyorum ama yatiramiyorum bankadaki parayi nasil aktarabilirim parayi kullanamiyorum odemek istiyorum baskada alacak kimsem yok nasil yapabiliriz birde faiz cok fazla allahdan revamidir bune dolandiriyolar resmen insanoglu her zaman hata yapar hatasiz insan olmaz allah dusurmesin ellerine