Cep telefonundan çekilen 4 mesaj
mrb arkadaslar
gecen emnıyette ifade verdim
ifademın konusu ise; cep telefonundan bir bayana cekılen 4 mesaj yuzunden ifadem alındı
olayın özeti isei:2010 un haziran ayında bir bayan benım hattımdan 4 mesaj cekılmıs mesajların içeriğinde küfür hakaret tehıdt unsurları bulunmamaktadır sadece
mrblar nasılın
mrb nasılnız tanısalım mı
mrb ben surda calısyorum ismim ......
benı tanımakla bişey kabtemezsın bi cay içelim mi
sadece 4mesaj ne konusma kaydı ne arama kaydı yok sadece bu 4 mesaj
mesajların hepsı aynı gun içerisinde 3 saat içinde çekilmiş ama işin garip tarafı ben bu olayı hatırlamamakla beraber bu kişiyi tanımıyorum ben kendımden emenım cekmedım suphelerim var arkadaslrıma coğu kez telefonu ödünç vermiştim onlardan suğhelenıyorum ama suphemı kanıtlıcak delilerim yok bende ifademde cep telefonumu kaybettımı baksa bırın cekebiliceğini söyledim
sikayetcı bayanda t.c.k madde 123 kişilerin huzur ve skununu bozma sucundan sikayetci olmus ama bu kişi telefonuna 2,3 cağrı bırakan kişiden ve eski nişanlısından ve tehdıt eden kuzenınden sıkyatcı olmus
bayanda ifadesinde beni tanımadığını belırtmıs ve benden T.C.K MADDE 123 şikayetci olmus birde unutmadan kamuda calısan bir memurum ben
yardımcı olursanız cok minnettar olurum
iyi günler
Cevap: Cep telefonundan çekilen 4 mesaj
cevap vericek birisi yok mu lütfen :(
Anlattığınız olaydan çok büyük bir ihtimalle mahkumiyet çıkacaktır. Niteceten 2 ay 15 gün hapis ve Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararı. Memuriyete engel olmaz. Beş yıl içinde suç işlemezseniz dosya kapanır adli siciliniz de temiz kalır.
Anlattığınız olaydan çok büyük bir ihtimalle mahkumiyet çıkacaktır. Niteceten 2 ay 15 gün hapis ve Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararı. Memuriyete engel olmaz. Beş yıl içinde suç işlemezseniz dosya kapanır adli siciliniz de temiz kalır.
efendim kesın ceza alırmıyım taıpsızlık kararı verilirmi sonucta tehdıt kufur khakaret yok sahısla telefonla görüşmek yok cağrı bırakma gibi şeyler yok
peki hakkımda 3 ay gibi ceza verilirse bu paraya dönüşür mü
cevaplarsanız sevınırım bu arada hakkımda idari soruturma actılar buyuk ihtimalle kınama alıcam
Size duruşma kağıdı geldi mi şu tarihte duruşma var diye?
Bu arada idare 657 nin 125 B/d maddesinden kınama verebilir. Görev dışında devlet memurunun itibarını sarstınız diye ancak bu konu adli soruşturmadan ayrı bir idari konudur. Size duruşma tebliği edildi mi?
hayır efendım teblğiğ edilmedı e devletten de bakaıyorum hakkınızda acılmıs mudahıl oldunuz bir dava yok dior 15 gun önce şüphelı olarak ifa vredim
şikayetçi kişi ise temmuz giibi şikayetci olmus
şimdi arzuahlci bey dava olmusmudur kı adliyeye gidip sorsam mı ne dersiniz?
Ben ilk yazımı size iddianame ve duruşma daveti geldi diye düşündüğüm için yazdım. Durum henüz bu kadarsa belki dava açılmayabilir belli olmaz. Ancak ifade vermenizden bu yana 15 gün geçmiş. Bu çok az bir süre. Bazen iki, üç ayı bulabiliyor dava açılması ya da takipsizlik verilmesi. Bu nedenle bekmemeniz gerekecek.
Bu arada siz kızın 123. maddeden şikayetçi olduğunu nasıl öğrendiniz? Dilekçeden ya da ifadeye gittiginizde size gösterilen bir belgeden mi? Genellikle şikayetçi dilekçesinde şikayet maddesini belirtmez sadece suçun adını yazar.
efendim tck madde123 den şikayetçi olmus bana polis arkadas gösterdi ifadeyi verdim zaman gösterdi savcılık emnıyete havale etmıs bende emnıyetten baktım
kişerin huzur ve sukunu bozmadan şikayetçi olmus
bende şüphelı olarak ifade verdim savunmamı yaptım sizce efendım ne olur ne cıkabailir
bu arada gösterdınız ilgi ve alakadan dolayı cok tesekkur ederim