Tüketici Hakem Heyeti Kararı
Merhaba,
Nokia N73 telefonum 4 defa joystic sorunu verdiği için Tüketici Hakem Heyetine başvurdum.Telefonumu aldılar ve 10 gün sonra gel al dediler.10 günün ardından telefonumu almaya gittim ve sonucu öğrenmek istediğimde öyle hemen belli olmaz dediler.Bilir kişi inceledi onun raporuna göre kurulda verilen kararla sonucu adresinize bildireceğiz dediler.
Sizce bu durumda karar; "imalat hatası"ndan yana mı olur yoksa "kullanıcı hatası"ndan mı?
Cevap: Tüketici Hakem Heyeti Kararı
Aynı marka tefonlar ile karşılaştırılarak ve araştırma yapılarak (piyasa araştırması,piyasadaki teknik servislerden araştırma) telefonun böyle genel bir sorunu olup olmadığı sorgulanır,şayet bu sorun genel bir sorun ise imalat hatası olarak,şayet bu konuda bir bilgi edinilemez ise kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir.
Cevap: Tüketici Hakem Heyeti Kararı
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Aynı marka tefonlar ile karşılaştırılarak ve araştırma yapılarak (piyasa araştırması,piyasadaki teknik servislerden araştırma) telefonun böyle genel bir sorunu olup olmadığı sorgulanır,şayet bu sorun genel bir sorun ise imalat hatası olarak,şayet bu konuda bir bilgi edinilemez ise kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir.
Bu marka telefonun genel sorunu olduğunu biliyorum.Yani büyük ihtimalle karar benim lehime çıkacak sizin deyiminize göre.
İlginize teşekkür ederim.