Kullanılmayan erken doğum izninin torba yasa sonrası durumu
Eşim 33 hafta 5 gün iken erken doğum yaptı. Bu sırada doktor raporu ile 11 gün çalıştığı için kullanabileceği ücretli izin süresi doğum sonrasındaki 8 hafta ve buna ek olarak doğumdan önceki 11 gün olarak hesaplandı. Torba yasa sonrası erken doğum nedeniyle kullanamadığı izni doğum sonrası kullanalım diye dilekçe verdik ve kabul edildi. Fakat bize doğum öncesi son 3 haftayı kullanamayacağımız, 3 hafta öncesinde de kullandığı 11 günü çıkararak 3 hafta 3 günün izine ekleneceği söylendi.
Torba yasa 106. maddede "Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir.Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir." denmiş. Analık izni 16 hafta olarak tanımlanmış iken bize 16 hafta yerine 13 hafta kullanabilirsiniz sözünü neye dayanarak söylüyorlar?
Teşekkür ederim.
Cevap: Kullanılmayan erken doğum izninin torba yasa sonrası durumu
Bugün tekrar bir cevap verdiler ve şimdi artık doğum öncesi izninizi hiç kullanmazsınız , torba kanun 25 ŞUbat'da yürürlüğü girdi, sizin doğum bu tarih öncesinde olduğu için bu izni doğum sonrasına ekletemezsiniz diye belirttiler. Eşim bu yasa yayınlandığı sırada hala ücretli izindeydi ve ben yasa bundan önce yürürlüğe girdiği için bu hakkını kullanabilir diye düşünüyorum.
Bu konu hakkında yardımcı olabilecek yok mu?
Cevap: Kullanılmayan erken doğum izninin torba yasa sonrası durumu
geçmiş olsun... beni,m eşimde sözleşmeli öğretmen 24,01,2011 de 31 haftalık erken doğum yaptı. doğum raporunda son 5 hafta doğum öncesi ve 8 hafta doğum sonrası izin yazdı doktoru. o raporu milli eğitime götürdüm ve sorun çıkarmadan izni verdiler. şimdide doğum öncesi kullanamadığımız ilk 3 hafta izni almak için gittim, torba yasadan yararlanmak istediğimizi söyledim. o ilk 3 haftayı kullanamayacağımızı söylediler. bakanlığı aradım sözleşmeli öğretmenlerin yasadan henüz yararlanamadıgını esaslar üzerinde devlet personel başkanlığında görüşüldüğünü söylediler. ben başvurumu yaptım sonuç bugün belli olacak..