Yapmış olduğum trafik kazası hakkında
Geçenler de yapmış olduğum trafik kazası sonucunda kusur oranını 8 olarak karşı tarafa verdiler ancak ben alkollü araç kullandığımdan dolayı ehliyetimi aldırdım ayrıca kendi aracımın %25 kısmını ben ödeyecekmişim karşı tarafın kaskosu benim aracımın %75 ini ve kendi araçlarının hasarını karşılayacakmış. Peki karşı tarafın kaskosu araçlar yapıldıktan sonra benden herhangi bir ücret telebinde bulunur mu (alkollü olduğumdan dolayı)? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim... Şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Yapmış olduğum trafik kazası hakkında
Alkollü olmanızdan dolayı rücu girişiminde bulunabilirler ancak kazanın oluşumunda alkollü olmanızın etkisi olmadığını (kusurun tamamının karşı tarafta olduğunu) ispat edebilirseniz rücu girişimleri sonuçsuz kalacaktır. Kişinin salt alkollü olması durumu kazada kusurun kendisinde olduğu anlamına gelmez. Bilirkişi raporlarındaki kusur durumuna bakılmalıdır. Kaldı ki, rücu edecek olsalar sizin hasarınızın %75'ini ödeyeceklerini söylemezlerdi. Bu arada kusur tamamen karşı taraftaysa neden %75 ini ödüyor?
Cevap: Yapmış olduğum trafik kazası hakkında
nedenini şöyle açıklayım kaza raporunda kusur dağılım kısmında karşı tarafa asli kısmına 8 yazmışlar bende bişey yazılı değil diğer kısmında bende 52/19 yazıyor buda %25 kısmın benim ödeyeceğim anlamına geliyormuş alkollü olmasam benim trafik sigortam karşlıcakmış nedenini kesin olarak bende bilmiyorum.