Cevap: Boşanmada Borç Dağılımı
cevap verecek kimse yokmu??
Bu konuda verilecek cevapları bende merak ediyorum. Evlilik süresince edinilen mal varlığı ortak oluyorsa, oluşan borçların da ortak olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu konudaki hukuki düzenlemenin ne olduğu konusunda uzman üyelerin bilgilerine ihtiyaç var.
Boşanmalara; eşler 3 ncü kişi ve kuruluşlara karşı olan borçlarından kendi mal varlıkları ile sorumludurlar. Yani borç kimin adına ise sorumlu olan o kişidir...
Peki abdullah bey o borcları yaptıgında benım soyadımı tasıyordu. sımdı bosandık tekrar kendı soy adına donecek. borclu olunan kurum soy adından dolayı sorun cıkarmıyacakmı bosanmalardakı borc durumu hakkında genıs bır acıklama yaparsanız cok sevınırım
Kişiler medeni hallerinde değişiklik olması halinde ilgili kurum ve kuruluşlar ile yine ilgili şahıslara bu statü ve durum değişikliğini bildirmekle mükelleftir.
Eski eşinizin borcundan dolayı bir takibat aşamasında boşanma kararınızı gösterirsiniz. Borca kefilliğiniz yoksa endişe etmeyin. yada eski eşinizin borcu olduğunu bildiğiniz 3 ncü kişi ve kurumlara yazılı olarak başvurup kefaletiniz varsa sona erdirilmesini ve durumunuzdaki değişikliği bildirirsiniz.
abdullah bey cok tesekkur ederım sorumun cevabını aldım anladıgım kadarı ıle benım soy adımda olsa esımın borcundan hıc bır sekılde sorumlu degılım. Pekı dıyelımkı 2000 yılında evlendık ve 2005 de ayrıldık esyalar mal varlıgı bolusuldu tum borclarda benım ustume bu 5 sene ıcerısınde yapılan borclar esler arasında hukukı olarak dagılım yapılıyormu bunada cevap verırsenız benı cok aydınlatmıs olursunuz