Cevap: Arsam elimden gidiyor lütfen acil yardım
3194/18 maddesine göre %40 kadar dop(düzenleme or. payı)alınır bundan fazlası alınamaz eger sizin yerde ilk defa imar geçmişşse bu şekilde ve birden fazlada dop alınmaz,fazla alımların kamulaştırılması gerekir
Cevap: Arsam elimden gidiyor lütfen acil yardım
cevabınıza ve ilginize çok teşekkür ederim o uygulama ilk kez yapılmış ilk imara alınışmış heralde ben geçenlerde satmıştım yiğenime vekalet verdim ve tapu devrine gönderdim ancak tapu devri yapılabilirmiş lakin müşteriye bu arsanın TAM ORTASINDAN yol geçmiş ev yapılamaz demişler bende şaşırdım kaldım yani arsam parçalanmış kroki çapını falan çıkarttırdık yol arsanın tamda ortasından geçmiş sağdan soldan 5o şer 70 er metrekare kalmış lütfen yardımcı olun napmam lazım belediye bu arsanın parasımı ödicek yerine arsamı verecek yoksa arsam komplemi gitti inanın şaşkınım değerli fikir paylasımlarınızı bekliyorum birde şu kafama takılıyor yüzde 40 hakkı var demişsiniz tamam 40 tamamda arsamın tam ortasından yol geçince yolun etraflarında parca parça ufak yerler kalıyor oralarada hiç bir şey sığmaz...