Cevap: Işten ayrılma gerekçe
Kıdem tazminatınızı alabilirsiniz ? İşverenin niyetine bağlı olarak bunu ya kolay yoldan kendisi verecek yada mahkeme kalnalıyla alacaksınız.
Alıntı:
arzuayvazbayrak rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
4 yıldır bir kurumda çalışıyorum şube md değişmesi sonucunda anlaşmazlıklar doğdu aramızda buna istinaden bana şb değişikliği önerisinde bulundular bende ılımlı yaklaştım
lakin eşim polis memuru 8 ay evvel diyarbakıra şark görevine gitti askerliği ağustos ayında olacağından biz gitmemiştik lakın polislere askerlik görevinin kalkması ile bu engel ortadan kalktı bende çocuğumla eşimin yannda gitmek istiyorum fakat işten ayrılırken de tazminatımı alabilecek miyim nasıl yapmalıyım bilmiyorum.tşk ederim
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem tazminatınızı alabilirsiniz ? İşverenin niyetine bağlı olarak bunu ya kolay yoldan kendisi verecek yada mahkeme kalnalıyla alacaksınız.
Nasıl alınabileceğini de anlatabilirmisiniz sn Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk?
Özel sebeplerle şehir değiştirme nedeniyle sözleşmesini fesheden çalışan kıdem tazminatına hak kazanamaz.İhbar öneline uymadan fesih durumunda da işverenin ihbar tazminatı hakkı doğacaktır.
nerden başlaam gerekiyor dilekçe mi vereceğim ihtar mı çekeceğim ne yapmak lazım peki?tşk ederim
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Özel sebeplerle şehir değiştirme nedeniyle sözleşmesini fesheden çalışan kıdem tazminatına hak kazanamaz.
Neden hak kazanamaz kıdem tazminatına ? Kazanılmış hakkını almasını engelleyen kanun nedir ?
Şehir değiştirme nedeniyle fashetmez başka bir gerekçe gösterir.İhbar süresini doldurduktan sonra ayrılır.