-
Vasi davası
Arkadaşlar bir sorum vardı bilgisi olan aydınlatır ise sevinirim Benim babam cezaevinde hükümlü olarak bulunmakta bana bir tebligat geldi....sulh hukuk mahkemesinde 24 mart tarihinde vasiy davanız var diye arkadaslar babamın orta derecede taşınmaz mal varlığı var ve ben tek çocuğuyum gidip vasiy olmaktan çekiniyorum babamın biraz dağınık bir yaşamı vardı belki borcu vardır bana ödetirler diye sorum şu ben mahkemeye gitmesem dahi beni mahkeme tek çocuk olduğum için mecburen vasi atarmı ?? veya amclarımdan birini falan vasi yaparlarmı yaparlar ise babamın taşınmaz mallarını vasi satabilirmi ?? bilgisi olan yardımcı olur ise sevinirim
-
Cevap: Vasiy davası
arkadaslar bilgisini esirgemeyip lütfedip birisi bilgilendirir ise sevinirim
-
Arkadaslar hiç bilgisi olan yokmu boş ver demeyin inanın benim için çok önemli bilgisi olan arkadaslar yardımcı olun slm
-
Vasi olunması durumunda vasi tek başına kişi yaşadığı sürece karar veremiyor. Mesela babanız arsasını satmak istedi. Sizinde vasi olarak onu onaylamanız gerekiyor. Birde gelirlerini kuruşu kuruşuna kayıt altına almalısınız. ileride vasi olduğunuz kişinin taşınmazlarını ve gelirini kötüye yada kendi çıkarlarınız doğrultusunda kullandığınıza dair suç duyurusunda bulunulması durumunda ceza alabilirsiniz. Basit bir durum gibi gözüksede bilinçsizce atılan bir imza yada alınan bir kararın sorumlulukları çok büyük sorunlar yaratabilir.