Aldatma nedeniyle açılmış davamı başka şehirde yenilemek için ne yapmalıyım
2009 yılında eşimin yurt dışında tanıştığı bir kadınla ilişkisi olduğunu fotoğraflı olarak isbatlayarak boşanma davası açtım.Onbir yaşında erkek çocuk annesiyim çocuğumun ısrarları üzerine eşimin pişmanlık ve bir daha tekrarlamama vaadlerine inanarak bir kereye mahsus olmak üzere affettim fakat 2009 da oturduğumuz şehirdeki avukatım bir daha dava açmak istesem açamayacağımı söyleyerek boşanma davasını iptal etmemi değil de takipsizlik kararı aldırtmamı tavsiye etti sonra biz başka bir şehire yeniden başlamak için taşındık fakat ben hala özellikle bu sıralar başka bir kadınla da görüştüğü hissine kapıldım fakat ispatlı değil v de bu tarz şüphelerle yaşayamayacağıma karar verdim benim sorum 2009 da ki aldatmayı belgeleyen resimlerle şimdi yaşadığım şehirde tekrar bir boşanma davası açabilirmiyim? Açarsam kazanabilirmiyiz ?
Cevap: Aldatma nedeniyle açılmış davamı başka şehirde yenilemek için ne yapmalıyım
2009 yılında eşinizin sadakatsizliğini öğrenmişsiniz. Ve affetmişsiniz. Affeden tarafın affettiği sebepten ötürü dava açma hakkı yoktur. Ancak yeni durumu belgeleyebilir ve ispat edebilirseniz sadakatsizlik veya zina nedeni ile boşanma davası açabilirsiniz.
MADDE 161.- Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.