Konut kredisi alıp müteahhite kullandırma
Belirli bir süre önce ortak olarak mütahıtlık yapan ıkı arkadaşımın maddı sıkıntıya düşmelerı uzerıne benden bır daırelerını benım uzerıme satış yaparak Yapıkredı bankasından kredı kullanmamı alınan parayıda kendılerı kullanarak kredıyıde kendılerı ödeyeceklerını söyledıler.Bunun üzerine 115 bın tl kredı kullandık ve butun parayı onlar kullandı,aradan 7-6 ay geçtıkten sonra banka memurları benı aradı o gune kadar yanlızca bır ay kredı ödemesı yapıldıgını söyledı bunun üzerıne mutahıtlerı bankaya göturup yenı bır ödeme duzenlemesı yaptırmama rahmen aradan bır yıl geçtı hıç bır ödeme yapılmadı.Sonuç olarak banka daıreyı ıcradan 55 bın tl ye sattı,gerı kalan butun borc faızlerıyle benım uzerıme kaldı(açıkcası bır nevı dolandırıldım).Mutehıt arkadaşlarlada cıddı sorunlar yaşadım hep yalanlar atarak gun yarın kapatıcaz dıyerek aradan bır buçuk yıl benı oyaladılar.
Bu mutahıt arkadaşlara hukukı olarak ne tur yaptırımlarda bulunabılırım.Ayrıca benım gıbı 5 kışıyede aynısını yapmışlar, tanıklarıda var.Bılgılendırmelerınız ıçın şimdıden teşekkurler.
Cevap: Konut kredisi alıp müteahhite kullandırma
Bu konuda bana yardımcı olacak kımseler yokmu?
Cevap: Konut kredisi alıp müteahhite kullandırma
Anlatımınızdan yola çıkarak hukuk davası yolu ile bir sonuç alamayacağınız düşüncesindeyim. Ancak birden fazla muvazalı işlemi mesnet göstererek sizi zor duruma düşürdüğünü ileri süredüğünüz kişiler hakkında suç duyurusunnda bulunabilirsiniz. C. Savcılığının olayı cezai açıdan ciddi bulması halinde ceza davası lehinize sonuçlanı ise bu kez size verdikleri zarar ziyanı davalılardan alma imkanınız doğacaktır. Fakat sadece olayın sizin anlatımınıza dayanarak alacaklılara karşı bir ödememezlik şartı ileri süremeyeceğinizi bilmeniz gerekir. Yaşadığınız olayı bütün yönleri ile anlatarak bir avukattan hukuki destek almanız lehinize olacaktır.