Dava dilekçesini postayla göndersem dava açılır mı?
Aynı il içinde başka bir ilçe mahkemesine dava açmam gerekiyor, dava dilekçesini yazıp, harçları bulunduğum yerdeki mahkameye yatırıp posta ile dilekçeyi göndersem dava açılır mı? Ya da nasıl yapabilirim, müsait olmadığım için gidemiyorum, posta yoluyla bu işi halledemez miyim?
Cevap: Dava dilekçesini postayla göndersem dava açılır mı?
Müsait bir zaman yaratıp elden teslim etmelisiniz dilekçeyi posta yolu ile olmuyor
Mazeret dilekçesi mahkemeye posta ile gönderilir mi?
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Müsait bir zaman yaratıp elden teslim etmelisiniz dilekçeyi posta yolu ile olmuyor
Bir yolu olmalı, lakin uzak mesafelerde bu problem teşkil edebilir mesela ben Aydın'da yazılan bir cezaya itiraz etmek istiyorum bunun için Ankara'dan kalkıp Aydın'a gitmem mi gerekecek ve bu nasıl olacak? Buradan dosya açtırıp görevsizlik kararı aldırıp dosyayı göndertmek daha mantıklı olur sanırım hem gün kalmadı 2 hafta dolmak üzere, hem de öbür türlü attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeyecek...
Alıntı:
engineer06 rumuzlu üyeden alıntı
Bir yolu olmalı, lakin uzak mesafelerde bu problem teşkil edebilir mesela ben Aydın'da yazılan bir cezaya itiraz etmek istiyorum bunun için Ankara'dan kalkıp Aydın'a gitmem mi gerekecek ve bu nasıl olacak? Buradan dosya açtırıp görevsizlik kararı aldırıp dosyayı göndertmek daha mantıklı olur sanırım hem gün kalmadı 2 hafta dolmak üzere, hem de öbür türlü attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeyecek...
Bulunduğunuz yer adliyesinde ki nöbetçi mahkemeye dava dilekçenizi verip harcınızı yatırın, gider avansınıda pttden yatırıp davanın açıldığı mahkemeye gönderebilirsiniz.