Cevap: 2. İsim eklettirme
İsminizi First Cemre ya da Last Cemre mi yapmak istiyorsunuz?
Evet, örnek vermek gerekirse "Kyle Cemre Soyadım" ya da "Cemre Kyle Soyadım" olarak. Yabancı ismin başta veya sonda olması farkedermi kararda acaba? Yabancı isim burada sadece örnek olsun diye kullandım (x, w, q) harflerini içermeyen bir isim seçeceğim yinede.
Şimdiye kadar sana ailen arkadaşların çevren vb. Kyle diye sesleniyorlarsa yıllardır, bunu mahkemede şahitlerle ispat edersen şansın olur.Yoksa kişiler dilekdikleri ismi kendilerine koyamazlar.Kolay gelsin.
Mevcut ismimle çoğu yerde sorun yaşadığım için ve mesleğim olacak bölüm için değiştirmeyi istiyorum, şimdiye kadar şu anki ismimle seslenildim. Cemo diye de seslenenler oluyor ki nefret ederim bu kısaltmadan ama ismimi Cemo diye kısaltabilipte başka isim alamıyor muyum durumdan rahatsız olduğum halde?
İsim değişikliği genelde iki türlü olur.Birincisi göbek adı denilen ve çevresinde öyle tanınıp çağırılan kişiler bu isimlerini ispatladıkları ve mahkemeyide ikna ettikleri taktirde kullandıkları isimlerinin yanına bu isimlerininkimliklerine yazılması söz konusu olur.Diğeride gerçekten çok abes denebilecek ve nufusa hatatalı yazılmadan da kaynaklı isimleri değiştirme olarak görülür.Lisenin yabancı diller bölümünde eğitim gördüğünü gerekçe göstererek yabancı isim ekletme isteğinden sonuç alacağını sanmıyorum.Çünkü meslek, yaşadığı veya yaşayacağı yer, evleneceği kişi veya ismi beğenmeme gibi nedenlerle isim değişikli yapıldığı pek görülmez.Genede çok sorunsa senin için masraflarıda göze alıp bir avukat vekaletinde hukuka başvurabilirsin.Kolay gelsin.