İcra davasını kazandım ama
Merhaba haksız yere icraya para ödedim sonra paramı tazmin etmek için karşı dava açtım tabi bu arada aradan 3-4 yıl arası bir zaman geçti şimdi ben icra davasını da kazandım ancak şirket ortada yok ticaret odasından şirket ünvanıyla araştırdım bir adres çıktı adrese gittim bir iş hanında kapalı bir ofisin camında şirket ünvanı yazıyor ve bir cep tel no içerde iki sandalye bilgisayar, bilgisayar masası ve bir koltuk var ama hiç kimse yok telefonu aradım şirket ünvanını söyleyerek biri açtı ancak böyle bir boçlarının olmadıgını söyledi ve kapattı sonra bir daha tel açmadı
bu şirkete nasıl ulaşırım teşekkür ederim
Cevap: İcra davasını kazandım ama
Borçlu şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odasında bulunan Ticaret Sicil Memurluğuna başvurarak şirkete, kurucu ortaklara, kanuni temsilcilerine ait adres ve kimlik bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Borçlu şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odasında bulunan Ticaret Sicil Memurluğuna başvurarak şirkete, kurucu ortaklara, kanuni temsilcilerine ait adres ve kimlik bilgilerine ulaşabilirsiniz.
İsmail Bey yazmış olduklarınızı yapacağım şirkete ait bu borç şirketin kurucu ortakları veya yasal temsilcilerini şahsen bağlarmı yani hakkımı onlardan tazmin edebilirmiyim ? Tşk
Şirkete ait borçtan ötürü ortakları veya kanuni temsilcilerini maalesef sorumlu tutamazsınız. Limited şirketlerde ortaklar, Anonim Şirketlerde ise kurucu ortaklar şirketin borçlarına karşı koydukları veya taahhüt ettikleri sermaye miktarı kadar sorumludurlar. Bu durumda şirketin sermayesi erimiş, içi boşalmış veya boşaltılmış ise ne yazık ki pek yapacak bir şey kalmıyor. Ancak ortakların taahhüt etmelerine rağmen henüz şirkete ödemedikleri sermaye miktarları için bir şansınız olabilir.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Şirkete ait borçtan ötürü ortakları veya kanuni temsilcilerini maalesef sorumlu tutamazsınız. Limited şirketlerde ortaklar, Anonim Şirketlerde ise kurucu ortaklar şirketin borçlarına karşı koydukları veya taahhüt ettikleri sermaye miktarı kadar sorumludurlar. Bu durumda şirketin sermayesi erimiş, içi boşalmış veya boşaltılmış ise ne yazık ki pek yapacak bir şey kalmıyor. Ancak ortakların taahhüt etmelerine rağmen henüz şirkete ödemedikleri sermaye miktarları için bir şansınız olabilir.
İsmail Bey peki Elimde icra kararı var Ticaret Odasınamı başvurmam gerekir yoksa ticaret mahkemesinemi bu aşamada ne gibi adımlar atacağımı bilmiyorum. Ayrıca vermil olduğunuz bilgiler çok aydınlatıcı ilginiz için çok Teşekkür ederim
Bence Ticaret Mahkemesi ile bir işiniz olamaz. Çünkü zaten elinizde kazandığınız bir alacak davasına ilişkin ilam var değil mi? Sizin yapmanız gereken borçlu şirkete ait menkul, gayrimenkul malları, banka ve 3. şahıslar nezdindeki hak ve menfaatleri tespit edip haciz uygulatmak. Bunun için ilk önce elinizdeki ilama dayanarak bir icra takibi başlatmalısınız. Sonra şirket ve ortaklarına ait adres ve mal tespit çalışmalarınıza hız vermelisiniz.