Sokak Aydınlatması tehlikesi
Selam
Bir kentinimizdeki elektrik dagıtım anonim sirketini kamusal alandaki sokak aydınlatmasını duzgun yapmadıgı, sikayetlerimizi dikkate almayıp sorunları cozmedıgı ve vatandasın hayatını tehlikeye soktugu icin SAVCILIGA sikayet edilebilir mi?
SAVCILIGA hangi durumlarda elektrik dagıtım anonim sirketi sikayet edilir.
Belediye, TEDAŞ, valilik ilgli anonim sirketine şikayet edin diyor. Kime sikayet edicez ilgilencek bilemiyoruz, yardımcı olan katılımcılara simdiden tesekkur ederiz.
Sorunsuz, iyi gunler
Cevap: ___Sokak Aydınlatması tehlikesi.
Sorumluluk bağlı bulunduğunuz belediyededir.
Belediyeye soruyoruz sorumluluk elektrik dagıtım sirketinin diyor.
Belediyeyimi savcılıga bildiriyim.
Savılık bu konuyla ilgilenirmi acaba?
Sorun tam olarak nedir? lambaların yanmaması mı?
İlçenin idari amiri kaymakamdır.Belediye ve elektrik dağıtım şirketi sorumluluk almıyorlar ise ikisine birer dilekçe ile başvurun,başvurunuza cevap bekleyin,gereği yapılmaz yada yapılmadığı kanaatiniz ve izleniminiz olur ise durumu kaymakamlığa bildirin sebepleri ile birlikte ilgileneceklerdir..
Bu sorunlar bir tek ilçeye özgü değildir, Tüm Türkiye'de benzer sorunlar vardır.
Bircok iste oldugu gibi milyarlarca TL harcanıp düzgün cagdas bir sonuc elde edilemektedir.
1-Lambaların düzgün yanmaması
2- Aydınlatma lambalarının duzgun montajının yapılmaması (yıllarca bir sokak lambası kaldırım ustune atıldı, 30 kere dilekce verdik zor bela yerine konuldu oda yamuk yumuk oldu, kabloları acıkta kaldı). Yola dik durması gereken direklerden bazıları yola paralel durmaktadır. Direkler devrilebilir.
3- Aydınlatma direklerinin kaldırım ile baglantılarında kullanınan ankraj ve somunlar acıktadır, ve bu parcalar paslanmaktadır. Kapak konulmamıstır.
Bu siviri sert somunlar Yaslı, cocuk, engelli vatandasların sakatlanmasına neden olabilecek duzeyde tehlikelidir.
Paslanma sonucu somunlar kırılabilir direk devrilebilir.
4- Aydınlatma direklerinin sigorta kapakları düzgün değildir, cogunun kapagı yoktur, elektrik kabloları acıktır. Olum tehlikelisi vardır.
1,5 senedir sikayet ediyorum, sorumluların bu sorunları duzeltmek işine gelmiyor herhalde, baba ne ne ugrasıcam diyor.
Sikayeti dikkate almayıp sorunları gormezlikten gelenler, cozmeyenler cozmeye yanasmayanlar sucluludur.
Bu sucluların cezalandırılması icin yapılması gerekenler nedir?
SAvcılık bu konuyla ilgilenmezmi?
İşini duzgun tıtız duzenli bilimsel yapmayan firma ve calısanları nasıl cezalandırılır?
Elektrik dagıtım şirketi işini duzgun yapmıyor sorunları cozmuyor nasıl cezalandırılır?
Elektrik arıza numarası aranır,içinizden geldiği gibi konuşulur :) sonrada sonuçlarına katlanılır :)