-
Basit tehdit
Merhaba,
kız kardeşimi okul dağılınca öğretmenler odasını boşaltarak tek başına 1 saate yakın alıkoyup tokat atıp hakaret eden bir öğretmene pazartesi sizinle görüşeceğim o okulu başınıza yıkacağım şeklinde bir tehdit mesajı attım (pazartesi okuluna falan gitmedim),benim tehdit mesajım onun işlediği suçtan bağımsız olarak mı değerlendirilir yoksa onun işlediği suça hitaben yapıldığı için olay bütünlüğüyle mi değerlendirilir? bu konuya ilişkin ne tür bir ceza alırım?
-
Cevap: basit tehdit
Nasıl değerlendirileceğine soruşturma savcısı karar vericek olsada,tehdit ettiğiniz kişinin bunu ispatlayacak bir kanıtı olması (sm mesajı) sizin ise kızkardeşinizin uğradığı mağduriyete karşılık darp-cebir raporunuz olmaması sıkıntılı olabilir.
Fevri davranmayarak okuldan sonra bir hastaneden darp-ceibr raporu alıp suç duyurusunda bulunsaydınız,hakkında hem adli hemde idari soruşturma açılmasını sağlayabilirdiniz.Hala sağlayabilirsiniz diye de düşünüyorum ayrıca ama sizin de mesajınıza karşılık ilgili öğretmen suç duyurusunda bulunursa iki konuyu birbirine bağlamak yada o yaptı bende yaptım demek savunmanızın temelini oluşturmaz diye düşünüyorum.Çok sıkıntılı bir durumlada karşılaşacağınızı sanmıyorum.
Öğretmenle konuşup tehdit etmeden orta yol bulmaya çalışabilirsiniz.Yada hukuki mücadele verebilirsiniz.Ve vermelisiniz bence.İlim irfan yuvası olması gereken okullarda şiddet aşılanıyor ise gençlerimize öğretmen sıfatının arkasına sığınılarak gereği yapılmalıdır.
-
Büyük ihtimalle (sms kaydından dolayı) tehditten ceza alabilirsin.Öğretmende ortada rapor şahit vs. yoksa olayın sadece mağdur kısmında olacak.Fevri davranak hem kız kardeşini okulda hemde kendini hukuk önünde zor duruma düşürmüşsün gibi gözüküyor.Öğretmenle konuşup olayı tatlıya bağlamanı tavsiye ederim.Öğretmen geri adım atmazsa avukat düşünülebilir.Geçmiş olsun.
-
Tehdit durumu sabit, karşı taraf şikayetçi olursa savcı dava açacaktır, uzlaşmak istediğinizi belirtin. Uzlaşma olmazsa iş uzar, sonunda sembolik de olsa ceza alırsınız. Olayı tatlıya bağlamaya gayret edin.