Alkolik bir baba -kardeşler-bir silah ve çaresiz bir anne ,
Merhaba;
Benin babam alkolik çok uzun yıllardır içiyor ,annem ev hanımı ve dört kardeşiz enbüyükleri benim annem ile babam boşansın istiyorum ama 1. olarak kardeşlerimi annem çalışmadığı için o adama vermelerinden korkuyorum,2. olarak alkolik olduğu için boşansalar bile gardiyan olduğu için silah taşıyor bize birşey yapmasından korkuyorum,3. olarak annem çalışmadığı için bende özel sektörde çalışmamdan dolayı anneme devlet nasıl yardım edecek. son olarak babam denen adam defalarca alkollü olarak eve geldiğinde bize tacizlerde bulundu hakaret küfür dayak uyguladı ,silahla ateş etti,kovdu,ama bunları ispatlayamam mahkeme de söylemek yeterli olurmu .lütfen bilgi verin
Cevap: Alkolik bir baba -kardeşler-bir silah ve çaresiz bir anne ,
Alıntı:
prvnalcy rumuzlu üyeden alıntı
1. olarak kardeşlerimi annem çalışmadığı için o adama vermelerinden korkuyorum,
Babanızın durumu şahitler ile ispatlandığı takdirde kötü davranışlar sebebiyle velayet verilmesi düşük ihtimal olarak gözüküyor.
Alıntı:
2. olarak alkolik olduğu için boşansalar bile gardiyan olduğu için silah taşıyor bize birşey yapmasından korkuyorum,
Kaygılarınızı mahkemede belirtirseniz yahut savcılığa suç duyurusunda bulunursanız gereği yapılacaktır kanısındayım.
Alıntı:
3. olarak annem çalışmadığı için bende özel sektörde çalışmamdan dolayı anneme devlet nasıl yardım edecek.
Babanız annenize nafaka verecek.Devlet memuru olduğu için maaşından direkt olarak kesinti yapılır diye düşünüyorum.
Alıntı:
son olarak babam denen adam defalarca alkollü olarak eve geldiğinde bize tacizlerde bulundu hakaret küfür dayak uyguladı ,silahla ateş etti,kovdu,ama bunları ispatlayamam mahkeme de söylemek yeterli olurmu .lütfen bilgi verin
Söylemeniz ve darp edildiğinizi doktor raporu ile ispatlamanız mahkeme nezdinde inandırıcı olacaktır.
Sizin durumunuzda profesyonel yardım gerektiğini düşünüyorum.Annenizin boşanma işlerine avukata verecek parası olmasa dahi gelir durumunu belgelediği ve adli yardım için istenen evrakları tamamladığı takdirde ilgili baro tarafından ücretsiz adli yardımda bulunulacaktır.