İhtarı ne şekilde ve nereden çekmem lazım?
Kira ödeme günümüz ayın 15.günüdür. Kıracımız ile yaptığımız kontratı 6.ayda bitiyor kıracı son 4 aydır kira vermemekte birkaç yorum okudum aklim karıştı.
Şimdi ben ilk ihtarı çekeceğim. Bu ilk ihtarda biriken borçları ödemesi için 30 gün mü belirtilecek yoksa 6 gün mü?
Birde bu ayin 15 yine kira dönemi geliyor ödemediği takdirde tekrar ihtarda bulunsam 2.ihtar yerine geçer mi?
Kira alacaklarımı tahsili için nereden başlamalıyım şaşırdım kaldım İcra dairesi mi? Noter mi?
Dairemiz son kat olduğundan tavanda su alma olayları mevcut malum kış olduğundan müdahale olmuyor. Bu gösterdiği durumdan dolayı kirayı ödememesi için bir sebep olabilir mi?
Cevap: İhtarı ne şekilde ve nereden çekmem lazım?
Alıntı:
lovelboy rumuzlu üyeden alıntı
Noter mi?
Noterden ihtar edeceksiniz.Noter'e gittiğinizde katiplerden birine durumu izah ederseniz sizi bilgilendirir.
peki..çekilen ihtarı teslim almassa ne olcak... veya adreste yoksa ... gönderilen ihtarın teslim almaması durumda belirli bir süre varmı...
İhtarı alıp almaması sizi bağlamaz.Yasal süreç işlemeye başlar
İlgileriniz için teşekkür ederim noterden 2.ıhtarıda çektim bakalım sonuç ne olacak. Acaba aynı ayda çekilen ikinci ihtar 2 haklı ihtar yerine geçer mi?
İlkini Martın 8 çekmiştim geçmiş aylara istinaden ikinci ihtarıda ayın 16'da çektim ödeme günü 15 idi
Bu ihtarların aynı ayda olması haklı ihtarı ortadan kaldırım mı?