-
Anlaşmalı Boşanma
Eski eşimle anlaşma protokolu ile 2008 sonunda boşandık. Protokol gereğince her iki tarafta birbiri hakkında bir talebi olmadığını ortak çocuklar için nafaka vs giderlerin anne tarafından karşılanacağını vs kayıt ettirmiştik. Tabi çocukların eğitim vs giderleri için ona yüklü bir miktarda para ve araba bırakıldı fakat bu meblağ.araç protokole onun ısrarı ile sokulmadı.Tabi çocuklarla iletişim kurulması neredeyse her boşanmış babanın başına gelenler gibi imkansız hale getirildi. Bu arada ben bir evlilik yaptım..buraya kadar çocuklarla görüştürülmeme dışında her şey normal gibi giderken..eski eşim hakkımda nafaka davası açtı..ben işimi kaybedip 800 TL gibi bir gelirim varken o 10.000 TL civarı maaşı belgelerle ispatlandı. Fakat Yüce mahkeme bana adeta ceza verircesine 1.000 TL iştiraki nafaka çıkardı..bunu temyiz ettim ama birikmiş nafaka ve aylık nafakaları öderken her ay bir yerlere borçlanıyorum. Bu yetmiyormuş gibi 100.000 TL lik bir tazminat davası açtı..Tebligat adresimi yanlış vererek bana 6 ay uzaklaştırma aldırdı. Ayrıca eski eşimin annesi yine hakkımda tazminat davası açtı....bu ve bunun gibi davalarla hakkımda açılan dava sayısı 7 yi buldu. Aslında boşanmak isteyen o idi..bu arada ne bir aldatma ne bir şiddet vs söz konusu değildi..ama her davada yalancı tanıklar rezil iddialar vb..devam edip gidiyor..ben ise mahkemeden mahkemeye koşuyorum..avukat tutarak karşı tarafın iddialarına dur demem maddi olarak mümkün değil. Benim hukukçu arkadaşlara sorum şu, boşanma öncesinde eski eşimin hesabında bulunan ve ortak yapılmış olan yüklü miktardaki döviz ve yine onun adına kayıtlı ama yine evlilik birliği içinde yapılan araç gibi varlıkların dava açarak 1/2 sini talep edebilirmiyim?
-
Cevap: Anlaşmalı Boşanma
5. Zamanaşımı
MADDE 178.- Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar..
Eşiniz size hangi nedenlerle tazminat davası açtı ?
Hakkınızda açılan diğer davaların gerekçeleri nelerdir ?
Bu 1 yıllık zaman aşımı süresini geçirdi iseniz eşinizin banka hesabında bulunan ve mal rejimi gereği hakkınız olduğunu sandığınız paradan pay alamazsınız.
-
Cevap: Anlaşmalı Boşanma
1 yillik zaman aşımı söz konusu.Tazminat davası kişilik haklarına saldırı konusu idi. Boşanma döneminde karşılılıklı küfür oldu.Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kamu adına açılan davadan 125/1 e göre dava açıldı ve 3 ay hapis cezası aldım...buda paraya çevrildi. Bunu baz alarak 100.000 TL tazminat davası açtı. Burada benim hatam avukat tutamadığımdan ettiğim küfürü adaleti yanıltmamak adına kabul etmek oldu..o ise benim küfürüme hiç bir karşılık vermediğini söylemişti (ki bu tamamıyle yalan..ve birinin küfürüne tepki vermemesi nasıl mümkünse). Bende nasılsa protokolde feragat olduğunu düşünerek küfürü kabul etmiştim..ama maalesef şimdi anlıyorumki her konuda YALAN söylemek iddiaları kabul etmemek gerekiyormuş..iyi niyet ve dürüstlük karşılık bulmuyor! tam tersine cezalandırılıyorsunuz. Ayrıca hakkımda açılan davalara bakan yetkililerin tamamı her ne hikmetse bayan..ve ben tüm davalara 1-0 geriden başlıyorum...bunun adı pozitif ayırımcılık oluyor..saygılar.