Maaş alırken hiç imza atmadım alacağımı nasıl ispatlayacağım?
herkeze selam.ben dersanede öğretmenlik yapıyorum.dersane kapanıyor alacagım var 1600 tl fakat bılındıgı uzere bızı SSK ya asgarı ucret gosterıyorlar,maasım 1000 tl.içeride 1 maas ve yarım maasım var yarın ıhtarname cekecegım fakat bu rakamı yazarsam ıspat edemem. Maaş bodrosu hiç almadık yada para alırken hıc ımza atmadık hiç bir bankaya ödeme yapılmadı,sadece elden para aldım.Mahkemede bir bucuk maasımı alamadım desem 900 tl verıp susturacaklar.nasıl bir yol izlemeliyım kı hem hakkım yenmesın hemde haram karısmasın?
ŞİMDİDEN YANITLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Cevap: Maaş alırken hiç imza atmadım alacağımı nasıl ispatlayacağım?
Bu soru çokmu zor ya da çözümsüz mü? :)
Siz alamadığınızı ıspatlamak zorunda değilsiniz :)
Ücretinizi ödediğini ıspatlamak işverenin sorumluluğundadır.
İhtarınızı çekin :) hak etmiş olduğunuz miktarı yazın, örneğin 7 gün içinde ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirtin. Ödenmezse dava açın,
ödenmemiş ücretlerinizi talep edin.
İşveren hangi aylara ait ücretlerinizi ödediğini ıspatlamaya çalışırken elden ödediği miktarları da ortaya çıkarmak zorunda kalacaktır.Orada ücretiniz belli olur zaten veya davada emsal ücret tesbiti talebinde bulunabilirsiniz.
Merhaba
Bende dershane mağduruyum, aynı durumla karşılaştım.
Hiçbir yere maaş aldım diye imza atmadıysanız işe giriş tarihinizden itibaren tüm maaşları alabilirsiniz. Ayrıcı yukaradaki arkadaşın belirttiği gibi maaş verdiğini işveren ispatlamak zorunda, siz almadığınızı zaten ispatlayamazsınız. Dava açmadan önce çalışma bakanlığına şikayette edebilirsiniz, ben öyle yapmıştım. Asgari ücret üzerinden alsanız bile bütün ayları topladığınızda alacağınızı geçer.