-
İştirak nafakası artırım
merhaba,
2008 de kızımın annesinden boşandım. mahkeme 175 tl iştirak nafakası belirledi. karşı taraf hem nafakayı hem de boşanma dışındaki diğer maddeleri temyiz etti. temyiz sonucunda diğer itirazlarının bir kısmı kabul edildi fakat iştirak nafakası konusunda itirazı reddedildi. ben her yıl nafakanın belirlendiği aralık ayında tüfe oranı ve memur maaş zammının üzerine 3-4 puan fazla olacak şekilde artırıyorum. en son 205 tl ye çıktı bu artışlarla. ancak kızımın annesi bu artışları yeterli bulmayıp 500 olması talebiyle iştirak nafakası artırım davası açtı. benim maddi durumumda hiçbir değişim olmamasına (memur olduğum için her yıl devletin belirlediği oranlarda maaşım artıyor) rağmen, ve kızımın annesi bu arada bir ev bir araba aldı evliliğimiz süresince aldığımız dükkandan bir hak talep etmeden onu bırakmıştım oradan da kira geliriyle şuan ki durumu hayli iyi. yakın zamanda bir de evlenecekmiş. kızım dava sonuçlandığında 3 yaşındaydı şimdi 5 yaşında o zaman da kreşe gidiyormuş, şimdi de kreşe gidiyormuş.(beni kızımdan uzak tuttuğu için kreşe gittiğini parasını istediğinden biliyorum)
sormak istediğim açtığı iştirak nafakası artırım davasıyla ilgili yapabileceklerim konusunda yardımcı olabilir misiniz? kendimce bir dilekçe yazıp bir avukata gösterdim güzel olmuş dedi. ona bir kaç yargıtay kararı eklemek istiyorum 3.Hukuk Dairesi’nin 2008 / 9857 E ve 2008 / 1398 K sayılı kararını buldum. bunun dışında şartlar değişmediği sürece artırımın tüfe oranında olmasının yeterli olduğuna dair bir yargıtay kararı bilen var mıdır?
yalan ve iftiralarla süren bu 5. davamız oluyor artık sıkıldım. normal mahkemede kaybediyor ama ne oluyorsa yargıtayda karar değişikliğe uğruyor bunu anlamadım. kaç tane avukata gösteriyorum dosyayı %100 bu dosya bu şekilde çıkar değişmesi mucize deniyor ama karar değişiyor. bunlara kızımın annesi çok eğleniyor. adalet ne kadar haklı olduğun değil kimi tanıdığın mıdır diye düşünmeye başladım.