Bilişim Sisteminin İşleyişini Engelleme veya Bozma
Merhabalar;
1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava acilmis bana bir online kontör sitesinde sifre ile kendimze kontör yüklemiştim ve o kişide beni mahkemeye vermiş haklı olarak ilk mahkemede sonuça gidermi? Bana kontörün nasil geldiğini ve operator tarafindan gönderildiğini sandım diye bir ifade verdim. Ceza alırmıyım alırsamda para cezasımı olur yada para cezasına dönüştürebilirmiyiz?
Simdiden tesekkurler.
Cevap: Bilişim Sisteminin İşleyişini Engelleme veya Bozma
yardimci olursaniz cok sevinecegim
lütfen cevaplarmisiniz rica ediyorum
TCK 244/4 uyarınca 2-6 yıl arası hapis cezası ile yargılanırsınız. Sabıkanız yoksa belki hafifletici sebeplerle 2 yılın altında bir ceza verilip ertelenebilir veya para cezasına çevrilebilir. Yargılama ilk celsede bitmez. Savunmanız için bir müdafi tutmanız yararlı olabilir.
cok ama cok saolun bilgilendirmeniz için, sabıkam mevcut degildir fakat sögle birsey vardır bir web sitesi yapmiştim sorun olmustu adamla gene bilişim sucu olarak mahkemeye vermiş arkadas onda da 5 yil boyunca suç işlememe karari verildi bu etken olurmu acaba buna?
Ayrica ilk mahkemede takipsizlik alırmıym ki?
Teşekkürler..
Daha önce aynı-benzer suçtan ceza almışsınız ve hükmün açıklanması geri bırakılmış anladığım kadarıyla.
Evet daha önce benzer suçu işlemeniz nedeni bu defa tekerrür hükümleri uygulanabilir cezanız tecil veya para cezasına çevrilmeyebilir. Ayrıca evvelce işlediğiniz suç nedenş ile hüküm açıklanıp o da infaza verilebilir.
Karşı tarafla anlaşma yoluna gidilse gene hüküm açıklanıp ve infaza verilirmi?
Şikayete bağlı bir suç değil ama mağdurun zararını gidermeniz lehinize olurç Gerisi mahkemenin takdirinde artık.
Şikayetle oluştu olay. Peki mahkeme tarihi falan hic gelmedi yani yazili bildirimle tebliğ etmediler ne bana nede aileme... ben uyapdan takip ettim illk mahkemeye gitmesem ikinci mahkemeye gitsem? ne kadar uzar mahkeme ikinci mahkeme icin
İlk mahkemeye gitmezseniz zorla getirme kararı verilebilir adliye yoğunluğuna göre diğer celse 3-4 ay sonraya gün verebilir.